La fira audiovisual més gran del món ajorna la seva primera edició a Barcelona

Els organitzadors conclouen que "no és prudent" fer el saló al febrer

La fira audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE), ha decidit ajornar fins al juny del 2021 la seva primera edició a Barcelona per culpa del coronavirus. El saló, que l’any passat va reunir més de 80.000 visitants de tot el món a Amsterdam, s’ha d’organitzar l’any vinent a la capital catalana. Els organitzadors, però, consideren que “no és prudent” mantenir el calendari inicial, que preveia la celebració de la fira de forma presencial entre el 2 i el 5 de febrer.

“La salut i la seguretat del nostre equip, les empreses expositores, els socis de la indústria i els assistents és la nostra prioritat número u”, ha dit Mike Blackman, director executiu de l’ISE. “Degut a les comprensibles preocupacions entre tots les nostres parts interessades sobre el coronavirus i la incertesa en relació a les restriccions de viatge i els confinaments en països, hem conclòs que no és prudent mantenir el nostre calendari original d’una fira comercial presencial pel febrer de 2021″, ha precisat Blackman.

Segons el director executiu de la fira, els organitzadors estan “compromesos” a oferir un ISE “presencial atractiu i segur” durant el 2021 i consideren que ajornar-lo fins al juny “dona temps a la indústria per adaptar-se i recuperar l’equilibri”. “Estem ansiosos per acollir la comunitat audiovisual global a la nostra nova llar, a Barcelona”, ha afegit.

Compromesos amb Barcelona

Per la seva banda, el president de Fira Barcelona, Pau Relat, ha dit que valoren el “fort compromís de ISE” amb la ciutat i que la decisió d’ajornar la fira “serà molt positiva” si permet celebrar una edició presencial ambiciosa més endavant. “Seguirem treballant junts perquè un esdeveniment de referència com ISE tingui una gran primera edició el 2021 a la seva nova casa, Barcelona”, ha remarcat Relat.

En l’acte de traspàs de la capitalitat de l’ISE d’Amsterdam a Barcelona, el mes de febrer passat, l’aleshores consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va dir que la fira vindria a la capital catalana “a créixer, de la mateixa manera que ho va fer el MWC l’any 2006”. El Mobile World Congress del 2021 està previst entre l’1 i el 4 de març, un mes després de la data inicialment prevista per l’ISE.

Nou comentari