Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra reclama un protocol de test d’antígens per celebrar congressos presencials
  • CA

1.733 congressos i reunions amb més de 665.000 assistents, 1.700 milions d’euros d’impacte econòmic a Barcelona i 810 milions d’euros a Catalunya, generant ocupació directa a 5.300 persones Són xifres d’una ciutat que és referència mundial en organització d’esdeveniments, però xifres d’una ciutat pre-pandèmia, el 2019. La crisi del coronavirus ha colpit amb duresa la capital del país, que a hores d’ara mira de recuperar el pols en un sector, el dels esdeveniments, que marca el progrés econòmic i la innovació a la ciutat. En aquest context, la Cambra de Comerç de Barcelona i Saez DeCom han organitzat un acte a Llotja de Barcelona per reivindicar el sector de fires i congressos al país, que tenen un efecte multiplicador en l’economia, on per cada 100 euros invertits se’n generen 180. Amb la presència de diversos experts, BacktoEvents ha posat sobre la taula un pla estratègic per reactivar el sector dels esdeveniments de forma presencial i segura, amb el test d’antígens i el passaport sanitari com a aliats. I com a mostra, tots els assistents a l’acte han estat sotmesos a un test d’antígens i han canviat la seva mascareta per una de nova, amb gel hidroalcohòlic i controls d’accés.

El manifest de BacktoEvents, que a hores d’ara té més de 1.500 adhesions, reclama el reconeixement per part del Departament de Salut dels Tests d’Antigen Ràpids com a eina vàlida i complementària a aquells plans sectorials ja aprovats pels esdeveniments, així com .a definició per part del Departament de Salut de quina comunicació requereix per part dels organitzadors sobre la realització i els resultats dels potencials Tests d’Antigen Ràpid realitzats en cada esdeveniment”.

En el marc de l’acte, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha remarcat que “és totalment necessari tornar a situar els esdeveniments al bell mig de l’economia del país, posant de relleu la potència d’un sector que abans de la Covid-19 tenia un fort impacte en l’economia. Volem tornar a fer possibles les xifres del 2019 i poder fer una feina d’internacionalització que havíem començat a fer des de la Cambra però també des d’altres àmbits”. Roca ha explicat que “la pandèmia ha trencat molts models que teníem establerts”, i ha remarcat que “els esdeveniments són necessaris per poder expandir-nos, teixir aliances amb altres països i establir vincles comercials inicials”. A més, la presidenta de la Cambra ha insistit que “les persones som socials per definició i necessitem retrobar-nos, mirar-nos i abraçar-nos”.

L’infectòleg Oriol Mitjà ha estat l’encarregat d’explicar com es recuperaran els esdeveniments amb total seguretat. La transmissió del virus, ha remarcat Mitjà, passa per la durada de la trobada, l’oportunitat de contagi, la transmissió –la càrrega viral- i si la persona està vacunada o no. “Si hem de tornar a obrir la societat, ens hem de vacunar, i no serem susceptibles al contagi, i si fem un test d’antígens abans d’entrar en una sala, sabrem si aquella persona té el virus o no, ens dona un resultat ràpid i ens permet prendre una decisió”, ha dit Mitjà, que ha explicat que el preu és d’uns 0,50 euros –uns 4 euros quan es comercialitza”. A més, ha insistit que des que s’inicien els dies d’infecciositat, passen uns 5 dies fins que podem contagiar. Per tot plegat, Mitjà ha defensat “l’estratègia de cribatge a l’entrada dels esdeveniments, un cribatge que millorarà amb la vacunació. Com més avança la vacunació més avancen els cribatges”. Per tant, la proposta que fa BacktoEvents és, com ha explicat Mitjà, “apostar pel test d’antígens, la immunitat natural –una seroglogia IGG positiva- o si has estat vacunat, tot plegat apareixerà en el carnet de vacunació, podem tornar a obrir de forma molt segura els esdeveniments”. Per tot plegat, els impulsors del BacktoEvents reclamen a la Generalitat un protocol clar per a la reobertura d’esdeveniments.

L’acte ha comptat amb el suport del director executiu d’ISE, empresa organitzadora de la fira de la Indústria Audiovisual més gran del món, Mike Blackman, el xef amb Estrella Michelin Nandu Jubany, el director de la Barcelona Convention Bueau, Christoph Tessmar, l’infectòleg Oriol Mitjà i l’organitzador d’esdeveniments Raimond Torrents, que han pujat a l’escenari per posar en valor la importància del sector dels esdeveniments en la història passada i present de la Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa