La Cambra posa en marxa un programa per potenciar les exportacions de les empreses catalanes

La Cambra de Comerç de Barcelona ha posat en marxa el projecte Cambra Global Market per potenciar les exportacions de les empreses catalanes a través d’acords bilaterals amb cambres d’altres països. El programa, que forma part del projecte Aixeca el teu negoci per combatre la crisi econòmica provocada per la Covid-19, busca “teixir aliances amb cambres estratègiques en matèria de digitalització, mobilitat i serveis per generar oportunitats comercials a les empreses catalanes”.

Per facilitar els contactes amb cambres d’arreu del món, la Cambra de Comerç ha creat la figura de l’ambaixador internacional, un col·laborador de perfil internacional amb àmplia experiència que viatja o viu al mercat d’interès. De moment ja compten amb 10 ambaixadors internacionals i, en una primera fase, la corporació que presideix Joan Canadell espera signar acords amb les cambres de comerç més actives de 20 països, entre els quals hi ha els EUA, la Xina, l’índia, França, Israel o Alemanya.

La Cambra també disposa d’una vintena de col·laboradors homologats que cobreixen més de 50 països i que es dediquen a assessorar empreses que volen ampliar el seu negoci més enllà de les fronteres de l’estat espanyol.

Nou comentari