La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat al Govern més cribratges massius. “Fa mesos que demanem vies per fer proves a tota la població”, ha reiterat la membre del Comitè Executiu Montse Soler. Davant aquesta situació, l’entitat ha engegat aquest dimarts una campanya amb tests ràpids d’antígens per contenir l’avenç de la pandèmia. La iniciativa es durà a terme fins a aquest dijous als centres comercials de Glòries, l’Illa i la Maquinista, a Barcelona. Tot i això, la corporació ha fet una crida a la responsabilitat i ha alertat que els tests són només una “fotografia del moment actual”.

“Fer-se el test d’antígens ara mateix no significa que pots anar a sopar el dia 24 o dinar el dia 25 tranquil•lament”, ha avisat Soler. L’objectiu de la campanya és intensificar la detecció de casos positius i el rastreig dels contactes per “tallar les cadenes de contagi” en els dies previs a les celebracions de Nadal. “Cada nou positiu que es detecti significa menys gent als hospitals, menys persones a les UCI i menys gent morta a causa de la covid”, ha assegurat la també coordinadora d’aquesta iniciativa.

Soler ha reiterat la necessitat de disposar de tests accessibles per a tota la població. “Tot i demanar-ho, el Govern sembla que no ho pot organitzar. No podem conformar-nos i per això hem organitzat aquesta iniciativa”, ha explicat la membre del Comitè Executiu de la Cambra. Així mateix, ha assegurat que la corporació disposa del permís i el suport de la conselleria de Salut.

De fet, un cop les persones interessades es fan els tests d’antígens els resultats s’envien també a l’aplicació de covid del Servei Català de la Salut (CatSalut). D’aquesta manera, l’entitat pot fer el rastreig en cas de persones positives.

Les proves donen els resultats en quinze minuts aproximadament i tenen un cost de 25 euros. “Intentem que els tests siguin a un preu tan reduït com podem, a través del Fons de Solidaritat”, ha explicat Soler. En aquest sentit, la Cambra ha fet una crida a fer aportacions a aquest fons per reduir el cost dels tests ràpids i fer-los “més accessibles” als ciutadans interessats. Fins ara, el Fons de Solidaritat ha transferit 112.635 euros a projectes relacionats amb la pandèmia.

Aquesta iniciativa compta també amb el suport de l’epidemiòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà, i l’investigador de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas.

Nou comentari