La Cambra de Comerç nega que rebutgés condemnar els aldarulls de les manifestacions pro-Hasél

L’oposició exigia en el plenari la condemna individual de la Cambra, però el Consell de Cambres ja tenia un manifest a punt

La Cambra de Comerç de Barcelona, presidida i amb majoria del projecte d’Eines de País, nega taxativament que la institució rebutgés condemnar els aldarulls de les manifestacions pro-Hasél a Barcelona, que han causat pèrdues i danys a molts establiments de la ciutat. I ho nega després que un mitjà de comunicació filtrés els debats –de caràcter secret– del plenari de la Cambra. Un plenari que es va allargar cinc hores i en què el bloc de l’oposició va “voler jugar amb una qüestió molt seriosa com és el patiment dels empresaris i traslladar el missatge que la Cambra no volia condemnar uns fets vandàlics. Això és fer mal a la institució deliberadament”, denuncien fonts de la Cambra a El Món.

La tensió es va desencadenar en el plenari quan l’oposició va exigir un posicionament oficial de la Cambra de Comerç de Barcelona en contra dels aldarulls, i el comitè executiu ho va refusar, perquè “feia dies que s’estava treballant amb la resta de les cambres catalanes –el Consell de Cambres, on hi ha 12 organitzacions- un manifest conjunt de condemna”, expliquen aquestes fonts, que creuen que l’oposició va venir al plenari “buscant el titular contra la Cambra”. I insisteixen que, com explicita el comunicat conjunt, “en cap cas la Cambra s’ha negat a posicionar-se i condemnar el vandalisme i el pillatge, ho condemnem enèrgicament, però pensem que té més força si ho fem de forma conjunta les cambres del país, perquè les ciutats afectades no són només Barcelona”.

Més informació

Comentaris

    Gonzalo 26/02/2021 4:32 pm
    No lo han condenado. Han hecho lo mismo que erc, juntosporlapasta, y escup..... Los laZis son así....
    Ricard 26/02/2021 6:50 pm
    Em recorda la histèria racista i interessada de Sàntxis, exigint al President Torra de que condemnés ·la violència... quan no hi havia cap violència. Els pancastellanistes solen exigir als catalans que condemnem la suposada "nostra" violència. Perdonin senyors cínics, perquè no condemnen Vostès la seva "real" violència"?

Nou comentari