Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Barcelona veu “insuficients” les noves ajudes del Govern

La Cambra de Comerç de Barcelona ha titllat d’insuficient el pla d’ajudes de 618 milions d’euros per a pimes, autònoms i treballadors en ERTO anunciat aquest dilluns pel govern català. En aquest sentit, exigeix “més implicació” per part de l’Estat per a evitar les conseqüències negatives del Covid-19 sobre l’economia catalana.

En un comunicat de l’ens d’aquest dilluns, la Cambra de Barcelona ha reconegut al Govern “l’esforç pressupostari que suposa” aquesta partida destinada a pal·liar els efectes de la crisi sobre el teixit econòmic català. Tanmateix, pel que respecta a l’ajuda, la Cambra de Barcelona ha criticat que la partida de 208 milions d’euros destinada a empreses amb menys de 50 treballadors és “insuficient” si es té en compte que per a compensar el 50% de les pèrdues a les empreses farien falta com a mínim 800 milions d’euros, resa el comunicat.

D’altra banda, a part de de les mesures que pugui aprovar la Generalitat, l’organisme ha exigit a l’Estat que “s’impliqui” i que mobilitzi recursos propis per a ajudar a les empreses, com per exemple fent front al pagament de les despeses fixes dels negocis. “També és important que les empreses que hagin sofert una reducció total de la seva activitat, puguin renegociar els crèdits que hagin demanat a l’ICO i es condonin o es dedueixin els tributs dels negocis que es trobin parats per la crisi”, ha resolt.

Autònoms

Sobre la partida de 280 milions d’euros en ajudes directes que podrien beneficiar fins a 140.000 autònoms, la Cambra de Barcelona ha sostingut que encara que és una xifra “lleugerament superior als 132.000 que van rebre l’última bateria d’ajudes, continua sent una xifra que es queda curta, ja que a Catalunya hi ha més de 500.000 autònoms”

“Això significa que només el 30% dels autònoms podrà accedir a aquesta prestació”, ha remarcat la Cambra de Barcelona, per això demana a l’Estat fer costat a aquest col·lectiu i li ha insistit que es recorri a l’endeutament mitjançant el Mecanisme Europeu d’Estabilitat (MEDE) i l’emissió de deute públic per a finançar ajudes directes per als sectors afectats.

Nou comentari

Comparteix