Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Borsa de Barcelona acollirà un centre tecnològic d’innovació financera

El Govern ha donat aquest dimarts llum verda per crear un centre tecnològic d’innovació financera a l’edifici de la Borsa de Barcelona. La Generalitat ha aprovat la concessió d’un dret real de superfície a ‘Institut Català de Finances (ICF) sobre cinc plantes –de la cinquena a la novena– de l’edifici per un període de 12 anys. L’objectiu és que l’ICF destini aquests espais- situats al passeig de Gràcia número 19 de Barcelona– per acollir empreses de nova creació o startups especialitzades en negocis digitals, així com les dedicades a activitats de comerç electrònic.

Així mateix, s’autoritza a l’ICF perquè pugui explotar directament aquests espais o bé cedir-los a tercers. Amb la voluntat de vetllar pel compliment d’aquest acord es crearà una Comissió de Seguiment que inicialment estarà formada per dos representants de l’ICF, dos representants de la Generalitat designats pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda —el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el director general de Promoció Econòmica, Competència— i un màxim de dos representants de les entitats o empreses arrendatàries.

La Secretaria de la Comissió recaurà en un representant designat pel Consell d’Administració de l’ICF. Es valorarà especialment la inclusió de representants per part de la Borsa de Barcelona, amb la finalitat de propiciar una gestió el més alineada possible de l’edifici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa