Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona retira la seva aportació econòmica al circuit de Montmeló per “frau”

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, ​​Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dijous que l’Ajuntament “atura” la seva aportació econòmica al Circuit de Montmeló del 2019 davant un possible frau. Es tracta d’unes ajudes que el govern d’Ada Colau ja va començar a reduir de forma progressiva el 2015, però ara suspèn l’aportació del 2019.

Pisarello ho ha dit després que el diari El Mundo hagi publicat que una auditoria sobre la gestió del circuit el 2017 ha identificat més de mig milió d’euros en complements retributius considerats irregulars, uns pagaments “fora de tot conveni” que es van abonar malgrat que el circuit acumula pèrdues que freguen els 10 milions d’euros.

Segons aquest rotatiu, l’auditoria revela irregularitats que van des del pagament de complements retributius fora de norma fins a la “manca de control en l’adjudicació de contractes menors o l’aprovació de dietes que estan prohibides per llei”, i també ha identificat problemes en la gestió de la venda i el control d’entrades per als grans premis de motociclisme i Fórmula 1.

També es considera irregular el mètode de contractació dut a terme per la direcció del circuit amb diverses empreses. Durant l’any investigat es van adjudicar set contractes que van sumar més d’un milió d’euros, i, segons l’informe, la mesa de contractació “no ha estat vàlidament constituïda en cap dels expedients revisats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa