Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demanarà a Colau que posi facilitats perquè el comerç de barri vengui online

Junts per Catalunya demanarà als plenaris de districte de Barcelona que l’Ajuntament creï “de forma immediata” una plataforma en línia per promoure els comerços de proximitat. Concretament, el que es vol és que es promogui la presència digital d’aquests establiments i se’ls ajudi a digitalitzar i oferir els seus productes perquè els clients puguin fer les compres des de casa. A més, també es demanarà una línia de subvencions destinada a comerç i restauració per ajudar-los a proveir-se d’equips de protecció individual (EPI) i instal·lar noves mesures de seguretat i higiene a tots aquells establiments que tindran atenció al públic un cop puguin obrir.

Segons JxCat, amb l’estat d’alarma encara en vigor, la impossibilitat d’obrir normalment al públic comporta per a molts comerços de proximitat “l’acumulació d’estocs i una pèrdua de competitivitat” respecte a altres operadors i plataformes de venda i distribució online. La regidora Neus Munté apunta que “les mesures econòmiques que ha pres el govern de l’Estat són insuficients i poden provocar que una gran quantitat de comerços familiars i petits negocis no puguin tornar a aixecar la persiana”.

“Des de Junts per Catalunya creiem que cal ajudar al comerç a tenir liquiditat de forma immediata per poder afrontar els pagaments de les seves despeses fixes, així com també de les derivades de la necessària compra d’EPI’s i instal·lació de mesures de seguretat i higiene en el període de desconfinament”, apunta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa