Joan Canadell: “Si s’ha d’anar a eleccions, com més aviat millor”

El president de la Cambra de Comerç demana que si s'ha d'anar a les urnes sigui "com més aviat millor"

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres, Joan Canadell, ha valorat aquest dimarts la convocatòria d’eleccions anunciada pel president de la Generalitat, Quim Torra. “Seguir com estem fins ara probablement no té massa recorregut”, ha assegurat després de l’acte de presentació dels Premis Talent Cambra. El president cameral ha reiterat que el món empresarial no veu bé la “inestabilitat” però ha reclamat la necessitat “d’aclarir” el panorama polític a Catalunya. “Si s’ha d’anar a eleccions, com més aviat millor per aclarir la nova situació”, ha afirmat Canadell.

El president de la corporació ha assegurat que s’ha escollit “la pitjor” opció possible, en referència implícita a l’abstenció d’ERC a la investidura de Pedro Sánchez. Per a Canadell, la “millor de les opcions” consistia a “donar estabilitat a Catalunya” i, en tot cas, “condicionar l’estabilitat d’Espanya” a les ajudes al territori. En qualsevol cas, la convocatòria d’eleccions també podria deixar en dubte la Llei de Cambres. “Sembla que, a curt termini, el Govern anirà a eleccions i, per tant, no hi haurà temps d’acabar aquesta nova llei”, ha manifestat.

Xoc patronal

Preguntat per les crítiques de PIMEC a la proposta de les Cambres de Comerç, Canadell ha reiterat que la llei “no vol envair cap mena de competència” sinó que vol dotar de “representativitat” a aquestes corporacions en “àrees claus per a l’empresariat”. En aquest sentit, Canadell ha fet una crida a Pimec i Foment del Treball a assistir a la reunió que se celebrarà aquest dijous per avaluar la situació de les infraestructures catalanes.

“Jo estic obert a seure i explicar-los que no hi ha cap intenció de treure cap mena de competència a ningú”, ha afirmat. De fet, segons ha assegurat, Canadell ja ha transmès aquesta idea al president de Pimec, Josep González, i al seu homòleg a Foment del Treball, Josep Sánchez-Lliure, en una conversa telefònica.

Nou comentari