Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Innovació, talent i sostenibilitat, claus de la ‘Barcelona New Economy’

La pandèmia canviarà totalment la manera de veure el món dels ciutadans, tant socialment com culturalment, i també capgirarà la manera com pensem la nostra economia. De fet, ja ho està fent i cal trobar receptes per al futur. És en aquest escenari que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) impulsa la segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), un esdeveniment B2B de caràcter 100% professional i amb format híbrid (presencial i en línia) que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre en diferents punts de la ciutat, amb el repte d’aportar idees i coneixements per a la recuperació i per a la nova economia.

La segona edició de BNEW comptarà amb deu verticals que abordaran diferents sectors i temàtiques al voltant dels reptes de futur, amb un focus molt clar en la innovació, el talent i la sostenibilitat. Així, a les cinc temàtiques de 2020 (Logistics, Digital Industry, Ecommerce, Economic Zones i Real Estigues) se sumaran aquest any cinc noves àrees de caràcter més transversal: Mobility, Sustainable, Talent, Science i City, totes elles sota el denominador comú de la nova economia. Així mateix, els nou escenaris estaran repartits en set espais emblemàtics de Barcelona: Estació de França, La Pedrera, Casa SEAT, Movistar Centri, Antiga Fàbrica Estrella Damm, Roca Barcelona Gallery i el mercat de la Boqueria.

Disseny, música i alta gastronomia, presents a BNEW City

Una de les novetats que l’esdeveniment porta en la seva nova edició és BNEW City, vertical que es proposa acostar al món la gran oferta gastronòmica de Barcelona, tot un referent de la cuina mediterrània, així com diferents tipus d’activitats relacionades amb el disseny i la música.

En aquest sentit, els participants de BNEW podran assistir de manera virtual a showcookings de grans xefs prestigiosos com Albert Raurich, de Dos escuradents, Joroni Castell dels Moles, Paolo Casagrande de Lasarte Restaurant, i Raul Balam de Restaurant Moments. Totes aquestes activitats es duran a terme des de l’emblemàtic Mercat de la Boqueria, un dels mercats més antics, grans i visitats d’Europa.

La innovació, el talent i la sostenibilitat, claus de la segona edició de la BNEW

D’altra banda, a l’Estació de França cada dia s’oferirà un tast diferent de productes tradicionals de la dieta mediterrània com pot ser el pernil, ofert per Enrique Tomás, o l’oli d’oliva de les Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia.

Respecte a la posada en marxa d’activitats relacionades amb el disseny i la música, Casa SEAT és l’espai triat per a l’enregistrament de concerts de 40 minuts de Jo Jet i Maria Ribot, Clara Gispert, Aiala i Maria La Blanco i que es podran visualitzar mitjançant la plataforma i des del canal de BNEW City. Així mateix, també tindran visibilitat projectes com The Others, un estudi multidisciplinari de producció creativa, el treball d’Ànima, Agència internacional de disseny de producte, o a Fern by Dear Design, centrats en l’ecodisseny.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, destaca que “es tracta d’una trobada que crea sinergies entre els diferents sectors d’activitat, explorant oportunitats i avançant conjuntament en un entorn col·laboratiu, i que permetrà als seus visitants accedir a tota la innovació i les últimes tendències de cada sector”.

Per part seva, la directora general de Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, assenyala que “en aquesta segona edició, continuarem tenint l’oportunitat d’acollir l’esdeveniment en diferents escenaris emblemàtics de Barcelona i de reforçar la imatge de ciutat amb un programa gastronòmic i cultural que arribarà als participants de més de 130 països diferents”.

Inscripcions gratuïtes

Ja estan obertes les inscripcions a l’esdeveniment i són totalment gratuïtes. D’aquesta manera, el CZFB vol mostrar el seu compromís amb les empreses i el seu interès per treballar en la reactivació econòmica, confiant a poder arribar a tot tipus d’empreses per a ajudar el teixit empresarial a nivell mundial a afrontar els desafiaments que planteja la nova economia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa