Huawei mostra a Barcelona el potencial i les aplicacions del 5G al ‘Huawei 5G Roadshow’

Es tracta d'un centre mòbil per descobrir les principals aplicacions que contribuiran a accelerar la digitalització a Catalunya

Huawei ha portat aquest divendres a Barcelona la tercera edició del ‘Huawei 5G Roadshow’, un centre mòbil de demostracions tecnològiques que mostra el potencial del 5G i les principals aplicacions que contribuiran a accelerar la digitalització a Catalunya i tot l’estat, informa la companyia en un comunicat.

Exposa alguns dels casos d’ús destacats d’aquesta tecnologia i la seva aplicació en diferents escenaris i indústries: per exemple, per al consumidor final es pot veure com 5G millora l’streaming de vídeo amb la reproducció en 8K; i la tecnologia aplicada a l’oci es pot comprovar amb futbolí per jugar amb realitat virtual.

En l’àmbit d’empreses, es mostra el potencial de combinar 5G amb aplicacions cloud i intel·ligència artificial per optimitzar processos i millorar la productivitat: alguns dels casos d’ús demostren l’aplicació d’aquesta tecnologia en camps com la medicina en remot, la conducció autònoma i l’entrenament a distància en entorns empresarials complexos.

Barcelona

L’empresa també ha estat a Barcelona durant els Mobile World Congress (MWC), on el 2018 va participar en la primera trucada 5G de el món; i aquest any ha inaugurat a la plaça Catalunya de la capital catalana la seva segona flagship a l’estat, “com a exemple de la contribució a l’economia digital de la ciutat”.

La companyia ha destacat que investiga en 5G fa més d’una dècada i que està impulsant diferents desenvolupaments que, a través de la seva col·laboració amb els principals operadors, “donaran suport l’avenç de l’entorn empresarial i industrial de Catalunya”.

Tony Jin Yong

El ceo d’Huawei Espanya, Tony Jin Yong, ha definit el 5G com un nou paradigma tecnològic que facilitarà grans transformacions, per al consumidor i per als sectors industrials.

Huawei investiga des del 2009 el 5G, i en els últims 10 anys ha invertit més de 4.000 milions de dòlars en aquesta tecnologia. És el primer proveïdor mundial en registre de patents de 5G, amb més de el 20% del total de la indústria, i ha apostat per Europa, construint a França la seva primera fàbrica de productes de comunicacions sense fil, i obrint a Londres un Centre d’Innovació i Experiència 5G.

Pel que fa a Barcelona, Tony Jin Yong la situa al capdavant de la innovació, i el propòsit de la companyia és “continuar donant suport als operadors de telecomunicacions en la seva implantació dels serveis 5G a Catalunya, i així contribuir a l’acceleració del seu procés de digitalització”.

Tenint en compte que l’empresa celebrarà el 2021 el seu 20è aniversari a l’estat espanyol, també ha destacat que des del princip participen en el desenvolupament de les infraestructures de telecomunicacions i en la transformació digital de les empreses. “El nostre objectiu és seguir contribuint els propers anys amb la nostra capacitat d’innovació al desplegament de la tecnologia 5G, que serà clau per al desenvolupament de l’economia digital“, ha dit.

Huawei participa actualment en tres projectes pilot 5G dels 10 posats en marxa per Red.es (aquests projectes abasten aproximadament 50 casos d’ús en 8 verticals diferents al País Valencià, Andalusia i Galícia); i el 2018 va impulsar amb la Universitat Politècnica de Madrid la primera Càtedra 5G.

Nou comentari