Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hotels de Barcelona, els més rendibles de l’Estat: Quant ingressen?
  • CA

En el sector de l’hostaleria, hi ha una mètrica que indica sí els hotels són rendibles o no, el RevPAR. Aquesta xifra surt de multiplicar la tarifa mitjana diària de l’habitació d’un hotel per la seva taxa d’ocupació. I si comparem els resultats que surten d’aquesta operació arreu de l’Estat, Barcelona en surt molt ben parada. La ciutat disposa d’uns ingressos per habitació disponible de 139,7 euros, fet que la situa al capdavant del rànquing en aquesta matèria. Per fer-se una idea, la mitjana estatal és de 66,4 euros.

Segons recull l’Instat Nacional d’Estadística (INE), el RevPAR no és l’únic indicador que situa Barcelona com una de les millors ciutats pel que fa al sector de l’hostaleria. Els caps de setmana, un 78,1% dels hotels estan plens. A més, juntament amb Madrid i San Bartolomé de Tirajana, la capital catalana és la que més pernoctacions rep de l’Estat.

Catalunya, una de les regions amb més pernoctacions

Les dades de l’INE mostren una davallada general dels preus dels hotels, amb una caiguda de 8,8 punts arreu de l’Estat en comparació l’octubre de 2021. Malgrat tot, Catalunya és de les regions amb els preus més alts. S’han augmentat un 26,1% respecte a l’any passat, només per darrera de la Comunitat de Madrid, on han pujat un 28,6%. A l’altre extrem hi ha Astúries, amb una taxa de variació anual d’1,4%.

Els hotels de menys luxe apugen el preu

L’informe deixa altres punts certament curiosos, com ara que els hotels d’una estrella, els menys luxosos, són els que més han apujat el seu preu. Concretament, un 23,5% respecte a l’any passat. La facturació mitjana premia els hotels de cinc estrelles, amb 225,9 euros de facturació per habitació. En els de quatre, ha sigut de 102,5 euros, i en els de tres, de 79,2.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa