Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques per la retallada de l’horari de les guinguetes per Sant Joan
  • CA

La decisió d’avançar l’horari de tancament de les guinguetes de platja barcelonines per la revetlla de Sant Joan ha encès la polèmica. El Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat el posicionament de l’Ajuntament, que manté dos quarts de quatre de la matinada com l’hora límit per la clausura dels establiments, tal com s’ha fet des de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

“És un despropòsit absolut. No pot ser que aprofitin les condicions excepcionals de la pandèmia per consolidar una retallada a l’activitat econòmica reglada”, ha assenyalat aquest dimecres en declaracions a l’ACN el president del gremi de restauradors, Roger Pallarols, que recorda que abans del coronavirus aquest tancament es produïa una hora i mitja més tard. El posicionament municipal, però, va més enllà i també implica la prohibició de tenir música en directe o punxa-discos i obliga a tots els clients dels establiments a consumir asseguts a les cadires.

Sense barres supletòries ni tarimes

En aquest sentit, tampoc es donarà autorització per a la instal·lació de barres supletòries ni es permetrà el ball a la tarima de fusta de cada guingueta. De fet, el consistori avisa que els lavabos públics també estaran oberts només fins a les 3.30 de la matinada.

“Tots sabem el que passarà: les platges continuaran plenes i continuaran sent un refugi pels ciutadans que vulguin gaudir de la revetlla. El que ha de fer l’Ajuntament és corregir aquest despropòsit de manera immediata i consolidar les condicions que hi havia abans de la pandèmia”, ha apuntat Pallarols, que reivindica el paper que històricament han tingut les guinguetes en la manera que molts barcelonins tenien de viure la revetlla de Sant Joan a les platges de la ciutat.

Sobre aquest objectiu del consistori barceloní de buidar les platges de la capital catalana més aviat de l’habitual, el gremi de restauradors no només veu amb preocupació la baixada de negoci durant la revetlla, una situació que perjudica un sector que ja “ha patit molt” durant la pandèmia del coronavirus, sinó també el fet que molta gent es quedi per la platja sense poder comprar beguda ni anar al lavabo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Isabel a juny 21, 2022 | 10:34
    Isabel juny 21, 2022 | 10:34
    Tranquils que limiten l'horari de les guinguetes però desprès hi hauran els botellots, que això sí que dóna imatge, o porta pau i concòrdia al veïnat...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa