Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hoffman dona el tret de sortida al MWC: “Tornem als negocis, tornem a Barcelona”
  • CA

El Mobile Lunch ha donat aquest diumenge al migdia el tret de sortida del Mobile World Congress 2021. Un any més, el Mercat de la Boqueria ha acollit l’acte inaugural de l’esdeveniment amb un dinar a peu dret que ha comptat amb l’assistència d’uns 150 representants de l’ecosistema digital i emprenedor. A l’acte hi ha assistit el conseller delegat de GSMA, John Hoffman, que celebrat el retorn del congrés. “Tornem als negocis, tornem a Barcelona”, ha dit amb alegria tot destacant que el MWC 2021 és “altre signe de la reobertura del món”.

La inauguració oficial del congrés es farà aquest diumenge en un sopar en el qual coincidiran Felip VI, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez. Hoffman ha defensat que el fet de fer aquesta edició del MWC tot i les limitacions per la Covid demostra el lideratge de l’esdeveniment a nivell mundial. A més, ha destacat la importància que ha tingut la connectivitat d’ençà que va esclatar la pandèmia. “En els darrers 15 mesos sense la connexió del mòbil no hauríem pogut estar en contacte amb la família, els amics i la gent que estimem”, ha recordat tot afegint que la gent tampoc hauria pogut seguir treballant ni els nens haurien pogut estudiar telemàticament.

Per la seva banda, el conseller delegat de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha reivindicat que “avui més que mai, Barcelona és la capital del mòbil” i ha subratllat la importància de tornar a la presencialitat després de la pandèmia. També ha apostat per preparar l’edició del 2022 amb “més força que mai” i ha reivindicat el paper de la ciència, la tecnologia i la connectivitat durant la pandèmia. De fet, a parer seu, “sense aquests elements hauria estat impossible mantenir l’activitat que vam mantenir”.

A més dels màxims responsables del MWC, també han participat en el Mobile lunch el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització. Puigneró ha defensat que el Mobile situa Catalunya i Barcelona en “l’epicentre tecnològic a nivell mundial”. “Som la capital mundial del mòbil i ara volem ser la capital mundial del 5G. De fet, a parer seu, aquest esdeveniment situa Catalunya com un ‘hub’ digital, una marca digital imparable i és una molt bona notícia perquè significa que estem tornant a la normalitat.

Per la seva banda, Carme Artigas ha considerat que aquesta edició marca “un abans i un després” i ha reclamat que sigui un punt d’inflexió de cara a marcar objectius i reptes per la transformació digital. A parer seu, cal una “profunda reformulació” i això serà possible gràcies als fons europeus. “Deixem enrere la desconnexió i fem de Barcelona i de l’Estat la capital del món tecnològic”, ha encoratjat als assistents.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona també ha estat molt optimista amb el seu discurs, en el qual ha assegurat que amb el MWC mostrem al món que “hem tornat a posar en marxa Barcelona”. Collboni ha dit que els barcelonins i els catalans no només volen que sigui un esdeveniment on s’expliquin els avanços tecnològics, sinó que també volen que sigui un lloc de reflexió sobre l’humanisme tecnològic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa