Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Grimaldi inverteix 4 milions al Port per ampliar l’operativa
  • CA

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat ampliar la concessió atorgada a Grimaldi Terminal Barcelona amb nous espais que permetran millorar l’operativa del transport de passatge, vehicles i camions i remolcs, i també facilitaran el creixement dels tràfics actuals. La terminal, situada al moll Costa i operada per Grimaldi Group, incorporarà una superfície de 27.522 metres quadrats, que corresponen a dos terrenys del moll Contradic situats al costat de la concessió actual, de 64.221 metres quadrats.

La concessió, que era de 15 anys, es prorroga en sis més. D’altra banda, l’autoritat portuària també ha aprovat atorgar a la naviliera Baleària una concessió per a la instal·lació d’una estació marítima temporal. Grimaldi serà l’encarregada d’executar les obres de pavimentació, urbanització, drenatge i instal·lació de xarxa elèctrica al moll Contradic per tal que s’hi puguin realitzar les operatives de càrrega i descàrrega amb condicions de seguretat i eficiència, amb un pressupost superior als 4 milions d’euros.

Així mateix, l’ampliació de la concessió inclou el compromís que Grimaldi Terminal Barcelona realitzarà una inversió continuada en la seva maquinària de terminal, que es concreta en la renovació de 10 de les unitats tractores cada cinc anys.

Estació marítima temporal per a passatgers de Baleària

El Consell d’Administració també ha aprovat atorgar a la naviliera Baleària una concessió per a la instal·lació d’una estació marítima temporal –en un edifici que també ocupa la terminal Port Nou– per al passatge que embarca amb el seu vehicle particular al moll Adossat. Aquesta estació marítima permetrà millorar el servei que l’empresa ofereix actualment en aquest moll als passatgers que viatgen entre Barcelona i les Illes Balears.

Fins ara els passatgers de Baleària havien de realitzar les gestions de venda de passatges, embarcament i facturació en les oficines de la naviliera situades a l’estació marítima Drassanes, però en alguns casos havien de traslladar-se posteriorment fins al moll Adossat, on també operen els seus vaixells, per embarcar. L’estació marítima tindrà 453 metres quadrats i un aparcament de 2.687 metres quadrats de superfície. La concessió és per un termini de vuit anys.

Aquesta concessió es preveu que sigui temporal, fins que Baleària pugui disposar d’una nova estació marítima al sud del moll Adossat i prèvia tramitació pertinent, per poder operar la totalitat dels seus vaixells que escalen a Barcelona. Baleària connecta actualment el Port de Barcelona amb els ports de Palma de Mallorca, Alcúdia, Ciutadella, Eivissa i Formentera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa