Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Grimaldi explotarà els trajectes de ferri de Barcelona i València amb les Balears
  • CA

La naviliera italiana Grimaldi incrementarà la seva activitat al Port de Barcelona després que ha aquirit els drets d’explotació dels trajectes entre Barcelona i València amb les Balears. L’operació, avalada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), ha consistit en la compra de cinc ferris i rutes al grup Armas Trasmediterranea. Amb l’operació, la italiana compra els vaixells Ciutat de Palma (construït el 2007), Ciutat de Granada (2001), Ciutat de Maó (2000), Volcán del Teide (2010) i Volcán de Tijarafe (2007), i també adquireix els drets d’explotació dels trajectes entre Barcelona i València amb les Balears (Palma, Eivissa i Maó).

A més, Grimaldi també adquireix la terminal de València –queda finalment fora la terminal al port de Barcelona en aquesta operació-, així com diversos magatzems, oficines i taquilles de Trasmediterranea a València, Palma, Maó i Eivissa.

Per altra banda, Grimaldi compra l’Euroferry Egnazia, de manera que ara ja pot operar la totalitat de les rutes entre Barcelona i València amb les Balears. L’operació entre les dues companyies suposa el naixement d’una nova societat –Trasmed GLE- amb un passiu de 160 MEUR i les oficines ubicades a València. L’operació també suposa la subrogació de tot el personal d’Armas Trasmediterranea i la conservació de tots els llocs de treball. 

 L’operació suposa l’entrada de Grimaldi amb quotes superiors al 30% en el mercat de transport marítim regular de càrrega i passatgers en rutes entre ports espanyols, “assumint la posició competitiva d’Armas Trasmediterranea”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 28, 2022 | 20:48
    Ricard febrer 28, 2022 | 20:48
    Esperem que comenci a emprar la llengua catalana. I si no ho fa esperem que els governs, inclòs el govern pancastellanista amb seu a Madrid, facin complir la llei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa