Gran part del sector de jocs recreatius continua obert a Barcelona

El sector troba ambigües les mesures de la Generalitat i demana claredat

Gran part dels establiments del sector del joc continua obert a Barcelona i a l’àrea metropolitana malgrat la decisió de la Generalitat que siguin un dels tipus de locals que tanquin davant els rebrots de coronavirus.

Fonts del sector han explicat a Europa Press que les decisions del Govern d’aquests dies són “ambigües” i reclamen claredat, mentre el sector es reuneix aquesta setmana per abordar la situació -són reunions internes de les diverses associacions empresarials que hi ha, però també trobades entre aquestes associacions-.

Per 13 municipis metropolitans, la resolució que la Conselleria de Salut va publicar dissabte en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) deia: “Se suspèn l’obertura al públic d’equipacions culturals com per exemple arxius, de locals i establiments on es desenvolupen espectacles públics, com per exemple teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, (…)”.

El Govern ho va reafirmar en un document de preguntes i respostes que va publicar diumenge precisament per aclarir dubtes sobre qualsevol afectació de les noves mesures de seguretat.

Aquest text de les conselleries de Salut i d’Interior constatava que la restricció d’activitats culturals, d’espectacles públics, recreatius, esportius i d’oci nocturn “també afecta les activitats de joc (bingos, casinos i salons de joc)”.

El president del Grup Solplay, president de l’Associació d’Empreses Operadores de Màquines Recreatives de Catalunya (Europer) i directiu de la patronal del Joc Privat de Catalunya (Patrojoc), Albert Sola, ha declarat a Europa Press que “les coses s’han de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat i no en un text de preguntes i respostes”.

“No es pot aconsellar; s’ha d’ordenar. El pitjor és l’arbitrarietat”, ha afegit, i ha alertat que tot tornarà a ser com al març si no es frena la situació sanitària crítica.

“Començàvem a aixecar cap”

Per això, ha advertit de la possibilitat d’un daltabaix en el sector: “Ara començàvem a aixecar el cap, i una segona aturada es pot endur moltes empreses per davant”: tant establiments recreatius com bars amb màquines de joc.

Sí que hi ha hagut locals que han tancat: són locals de diversos tamanys, des de cadenes com Rank Group -que inclou establiments emblemàtics com el Bingo Don Pelayo de Barcelona i el Continental de l’Hospitalet- fins a petits establiments, que a l’entrada enganxen el cartell ‘Tancats per covid-19’.

Fonts dels locals que han optat per tancar han afirmat a Europa Press que ho fan per “respecte al que marca la llei i la responsabilitat social cap a la situació de salut pública que ha creat la pandèmia”, i han lamentat veure’s obligats a tancar.

Nou comentari