Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Glovo inicia un ERTO i ho atribueix a “la caiguda de l’activitat” pel coronavirus
  • CA

Glovo ha iniciat el procediment per a un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que pot afectar fins al 38% de la seva plantilla total a causa de la caiguda de l’activitat per la pandèmia del coronavirus. En un comunicat aquest dijous, l’empresa ha puntualitzat que estan en la fase de negociació, estudi i anàlisi de l’ERTO, que es planteja per causes organitzatives, no de força major, i ha confiat a arribar a un acord que ajudi “a afrontar aquesta difícil situació”.

La mesura afectarà part dels empleats de les oficines a Barcelona, des d’on es dirigeix el negoci globalment i es dóna servei a totes les filials, en 22 països i a més de 300 ciutats, tots afectats per la situació provocada pel Covid-19, detalla Glovo. La companyia empra a Espanya a unes 900 persones, per la qual cosa l’ERTO podria arribar a afectar al voltant de 300 treballadors.

Una altra mesura que implementarà la companyia a causa de l’impacte del coronavirus serà que l’equip directiu a nivell global es reduirà entre un 75 i un 90% el seu salari durant un període de tres mesos i, els cofundadors, Oscar Pierre i Sacha Michaud, renuncien al seu salari durant el mateix període.

Caiguda de l’activitat

Glovo ha explicat que la crisi per la pandèmia l’obliga a adoptar “mesures temporals per a assegurar la continuïtat del seu negoci i operativa de manera sostenible i garantir la viabilitat de la companyia en el curt termini”. Segons la companyia, la crisi econòmica provocada per la pandèmia està impactant directament en el seu negoci a nivell global, i a Espanya s’està produint “una baixada important de l’activitat”, la seva principal font d’ingressos.

Malgrat que el delivery està contemplat com una activitat essencial, afirma que “és públic i notori que la majoria de les botigues han tancat, per la qual cosa, si les mateixes no ofereixen els seus productes a través de la plataforma, els usuaris no fan comandes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa