Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gent gran que viu sola i quiosquers amb diversitat funcional, un nou lligam en prova pilot
  • CA

La cooperativa integrada per persones amb diversitat funcional Diverscoop ha obert el cinquè quiosc –fins ara en desús– en el districte de Sant Martí (Barcelona), ha explicat l’Ajuntament en un comunicat aquest dissabte. “Aquesta iniciativa permet oferir una ocupació per a les persones amb discapacitat, alhora que suposa en un servei de proximitat en el barri on se situen”, ha defensat el regidor i president del Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera.

En aquest sentit, aquest mes de gener s’ha iniciat a més una prova pilot amb el servei VinclesBCN amb l’objectiu de “fomentar les relacions socials de les persones grans que viuen soles” mitjançant la compra setmanal de premsa en els quioscos Diverscoop. La prova pilot s’ha iniciat amb un grup de 40 persones grans que viuen soles, les quals rebran un pressupost de 5 euros setmanals per comprar diaris o revistes del seu interès. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar les relacions socials de les persones grans, establint, en aquest cas, un vincle amb els quiosquers i quiosqueres, que també faran un seguiment dels usuaris de la prova pilot.

Un any de quioscos amb diversitat funcional

Aquesta nova reobertura coincideix amb la celebració del primer aniversari de l’inici de l’activitat a un quiosc del districte de Sant Andreu que va començar el projecte d’inserir persones amb diversitat funcional amb la venda de diaris i revistes. El passat mes de novembre es va reobrir un de nou al carrer Aribau i, juntament amb els altres tres establiments en actiu que es troben a la Plaça Ramon Albó, a l’Avinguda Paral·lel i al Passeig Colom, la ciutat compta avui amb un total de 5 quioscos gestionats per Diverscoop. La voluntat de la cooperativa és ampliar el nombre de quioscos oberts al llarg d’aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa