Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El futur dels caramels i com reutilitzar pinyols de préssec, a la cimera alimentària de Barcelona
  • CA

La cimera alimentària Foodture arriba a Barcelona per debatre el futur de l’alimentació. L’esdeveniment organitzarà taules rodones, experiències gastronòmiques i una entrega de premis en què es debatrà sobre aspectes com el futur dels caramels, el plàstic d’un sol ús i es reconeixerà el millor projecte de reutilització de 25 quilos de pinyols de préssec. 

El Foodture, que se celebrarà el 7 de novembre a Espacio Simon 100, comptarà amb la presència de figures reconegudes de la gastronomia com els germans Torres o Toni Massanés, que participaran dialogaran entre ells sobre el futur del sector alimentari. La cimera està organitzada pel Barcelona Centre de Disseny i Plat Institute i compta amb la participació de l’Ajuntament. 

La jornada girarà al voltant de tres eixos: el food design, el food tech i el social food. En aquest context es desenvoluparan tres taules rodones on s’aprofundirà en la gastronomia entesa com a moviment artístic i cultural que implica un nou tipus de professionals. A més, quatre tallers serviran per posar sobre la taula el futur dels caramels, de la cuina, la vaixella i el plàstic d’un sol ús.

Al Foodture el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) presentarà la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona (CRAM). Una de les iniciatives que s’inclouen en aquest marc és el Foodmaping, un projecte pilot de ciència ciutadana impulsat des del PEMB en col·laboració amb Ideas for Change per al mapatge col·laboratiu d’entorns i hàbits alimentaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa