Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Furor de terrasses: ja són més 2.500 les peticions de nous espais
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha rebut més de 2.500 peticions de noves terrasses de bar i restaurant. La tinenta d’alcaldia Janet Sanz ha donat aquesta dada a la comissió d’Urbanisme d’aquest dimarts, a instàncies de JxCat. Arran de les distàncies de seguretat post-pandèmia, el govern d’Ada Colau ha acordat amb el sector l’autorització temporal –fins a finals d’any però prorrogable– de nous vetlladors o ampliar els existents perquè els negocis no perdin tant aforament i resisteixin la crisi.

En anunciar l’acord va comprometre-les a tenir en funcionament els vetlladors ampliats en 15 dies hàbils però ha passat vora un mes i molts locals encara no han rebut l’autorització. Sanz ha excusat la demora per l’alt volum de peticions rebudes, moltes de les quals per a muntar terrasses de nova creació sobre la calçada. “Tenim més de 70 persones treballant-hi, resolent problemes clàssics de la pròpia tramitació”, ha dit.

Tot i que JxCat havia demanat conèixer quin percentatge estan ja resoltes, el bipartit ha tornat a esquivar respondre-ho. Sanz s’ha emparat en què aquest dimecres es compleixen els 15 dies hàbils del “primer paquet de sol·licituds” i el govern vol esperar a aleshores per fer un balanç públic. “A finals de setmana grups polítics i restauradors tindran les dades”, ha avançat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa