Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment del Treball reclama a Colau incloure el sector econòmic en el disseny de l’Eixample
  • CA

Foment del Treball ha exigit a l’Ajuntament de Barcelona incorporar a tots els sectors econòmics en el diàleg de la transformació del districte de l’Eixample de la ciutat per a convertir-lo en una superilla amb eixos verds. A més, li ha reclamat “una rigorosa anàlisi d’impacte econòmic”, segons ha informat aquest dijous en un comunicat.

El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha apuntat que la proposta que va avançar l’Ajuntament de Barcelona aquest passat dimecres que preveu que una de cada tres carrers del districte siguin eixos verds amb prioritat per als vianants “és un projecte de llarg abast, i seria adequat abordar un ampli debat sobre aquest”. Per això, Foment desitja iniciar una etapa de diàleg amb el consistori i deixar enrere “les polítiques sobre la base de fets consumats que pressionen innecessàriament un debat que hauria de ser assossegat i ampli, sense presses i sense apriorismes, i apostar per una mobilitat diversa, sense excloure cap manera concreta, perquè tots són complementaris”.

Així mateix, la patronal ha demanat que, abans d’avançar definitivament en nous projectes de transformació urbanística de gran rellevància, és necessari “analitzar el seu impacte econòmic a partir d’indicadors que estaran condicionats per la mobilitat, l’estil de vida, el consum energètic, el comerç i el turisme de la Barcelona del futur”. Foment del Treball ha advertit que “és un error prendre decisions sense el diàleg i el consens necessari entre els actors que participen de l’activitat econòmica de la ciutat i que són coneixedors, no sols dels reptes del futur en cadascun dels seus àmbits d’actuació, sinó també dels requeriments que condicionaran l’èxit de Barcelona com a metròpoli generadora d’ocupació, coneixement i innovació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa