Foment alerta que Barcelona està “perdent pistonada” a escala internacional

El president de Foment del Treball Nacional, Josep Sánchez Llibre, ha alertat que Barcelona està “perdent pistonada” en determinades qüestions a escala internacional i ha demanat estabilitat política i lleialtat institucional. Aquest dimecres es va conèixer la derrota de la capital catalana al concurs per acollir el Centre Europeu de Prediccions Meteoròlogiques.

El president de la patronal també ha assegurat que la divisió del Govern genera “desànim, confusió i un mal terrible” a l’economia i al país. “Jo demanaria que se’ns escolti, que es pugui dialogar i que passem pàgina d’una situació com l’actual, on veiem un Govern de la Generalitat dividit, amb dues veus, que són les dues formacions polítiques que estan governant i que moltes vegades no estan d’acord”, ha manifestat durant la seva intervenció a la tribuna ‘Fòrum Europa Tribuna Catalunya’.

Contra l’impost de patrimoni

Foment del Treball Nacional sol·licitarà al Defensor del Poble la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat perquè l’impost del patrimoni previst en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) “desaparegui” de la fiscalitat espanyola. Sánchez Llibre ha afirmat que es tracta d’una taxa “confiscatòria”, que “atempta” contra l’article 31.1 de la Constitució espanyola i que grava els rendiments sobre l’estalvi prèviament pagats pels contribuents a través de l’impost sobre la renda. Per altra banda, Sánchez Llibre ha demanat al govern espanyol que obri la porta a condonar una part dels crèdits ICO per permetre la viabilitat de les empreses en situació “crítica”.

Nou comentari