Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘Financial Times’ premia Barcelona i Catalunya per la captació d’inversió estrangera
  • CA

Barcelona i Catalunya encapçalen el rànquing de captació d’inversions estrangeres (FDI, en anglès) en l’informe FDIS European Cities and Regions of the Future 2018/2019, que elabora el Financial Times. El prestigiós informe, que analitza més de 450 regions i ciutats de tot Europa, lloa l’estratègia catalana d’atracció d’empreses i la capacitat de retenció de talent. Es basa en l’evolució i les dades del 2017 i ofereix més de 70 classificacions segons diferents factors econòmics. El Financial Times lliurarà els premis FDI Magazine aquest dimarts al matí a Cannes (França), segons ha informat l’Institut català del Sòl (Incasòl) en un comunicat recollit per Europa Press. 

Rere Barcelona, al Top10 de capitals europees que més han brillat per la seva política d’FDI hi ha –per aquest ordre– Àmsterdam, París, Berlín, Dublín, Viena, Milà, Varsòvia, Budapest i Kiev. En la resta de categories només consta una ciutat espanyola, Bilbao, que ha resultat sisena en el rànquing de ciutats de mida mitjana. “La ciutat està ben posicionada en la indústria tecnològica, jugant un paper de laboratori urbà per atraure la posada en marxa empreses i emprenedors”, aplaudeix l’informe, que també menciona les “subvencions per a inversors de recerca i desenvolupament” en forma d’incentius fiscals, bonificació de costos laborals i descomptes per a projectes estratègics.

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han renovat per 11è any consecutiu a Mipim 2019 (Mercat Internacional dels Professionals en immobles) el seu compromís per promocionar models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. Les àrees i projectes que presenta Barcelona Catalonia sota el lema Keeps on rocking! tenen una ubicació estratègica i una xarxa d’infraestructures que afavoreixen el desenvolupament dels negocis juntament amb serveis per a empreses, exportadors i importadors, i per a operadors internacionals. 

En aquesta edició, s’uneixen al projecte Barcelona Sagrera amb la creació d’un nou centre urbà als districtes de Sant Andreu i Sant Martí i el Consorci de la Zona Franca, amb el 3D Factory Incubator i el D Factory 4.0. Altres projectes destacats a l’estand de Barcelona Catalonia són el 22@ Barcelona, ​​els nous sectors residencials Front del Riu Besòs (Sant Adrià del Besòs) i Llevant (Viladecans) o les més de 30 noves localitzacions per a iniciatives hoteleres en municipis de l’àrea metropolitana.

El 2017 Catalunya va captar 70 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 241 milions d’euros. La indústria, la innovació i la logística destaquen entre els diferents tipus de projectes que arriben al territori. A més, Barcelona ciutat destaca pel tercer any consecutiu com una de les millors estratègies de captació d’inversió estrangera i com a destinatària d’iniciatives tecnològiques que aposten per la capital catalana pel seu ecosistema emprenedor e d’innovació. Durant l’any 2018 diverses companyies tecnològiques internacionals han anunciat la creació de 1.500 llocs de treball a Barcelona, ​​entre elles Microsoft, Sanofi-Aventis, Cisco, Amazon, Facebook (a través de CCC), Satellogic, WeWork, N26 i King.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa