Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FHG Forum, un congrés per repensar l’alimentació i el turisme de la nova normalitat
  • CA

El congrés FHG Fòrum, que tindrà lloc els dies 28 i 29 de setembre al Palau de Congressos del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, promourà “repensar el futur” de la indústria alimentària, del turisme i de la gastronomia i contribuir al fet que aquestes indústries albirin oportunitats de reactivació. L’esdeveniment es dividirà en tres blocs temàtics: Restauració, Foodservice i Producció agroalimentària; Hosteleria, Col·lectivitats i Turisme; i Retail, Gran Distribució Alimentària i Cadena de Valor.

Al llarg de dues jornades se succeiran una vintena de sessions, conferències, debats i taules rodones en el que serà un dels principals espais de retrobament i reflexió per a la indústria representada per salons emblemàtics com a Alimentària, Hostelco i Fòrum Gastronòmic. FHG Fòrum s’estrena amb un format híbrid amb assistència presencial, en el qual s’aplicarà el protocol de seguretat i prevenció anti Covid que Fira de Barcelona ha elaborat en col·laboració amb la consultora Aon i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.

El president de la Bulli Foundation, Ferran Adrià, serà l’encarregat d’obrir el congrés amb una intervenció en la qual reivindicarà la necessitat de formació en gestió per a la supervivència del negoci hostaler, ja que un gran nombre de les obertures de nous restaurants a Espanya no sobreviuen els dos anys.

Moltes xerrades

El sommelier, cap de sala i copropietari del Celler de Ca Roca, Josep Roca, impartirà la ponència ‘La filoxera de l’ésser humà. Supervivència i felicitat’, en la qual retratarà quina és la situació de cuines i sales de restaurant en temps de pandèmia. Adrià i Roca també integraran la taula rodona ‘Claus de l’èxit per a superar la crisi’, formada per Nandu Jubany (Ca Jubany), Artur Martínez (Aürt Restaurant) i Pep Palau (soci director de Fòrum Gatronòmic).

El divulgador i expert en economia digital Marc Vidal oferirà la sessió ‘Arribes a temps al futur? Transformació digital i FoodTech en la societat contactless’, en la qual parlarà sobre l’acceleració del model tecnològic en la nova societat “sense contacte”.

Casos pràctics

Els casos pràctics vindran de la mà de projectes innovadors en comercialització d’agricultura com els de Cristina Caparrós (La Platgeta); Gemma Navas (Del Parc al Plat); Sergi Roca (Plant on Demand) i Ramon Sentmartí (Prodeca- Promotora dels Aliments Catalans).

La directora de l’àrea de Negoci de Mercabarna, Ingrid Buera, tancarà el bloc dedicat a gastronomia amb la presentació del nou Biomarket de Mecabarna, el primer mercat majorista d’Espanya de productes ecològics, que s’inaugurarà a l’octubre.

En FHG Fòrum s’analitzarà l’immediat futur del sector turístic i hoteler, les seves vies de supervivència i s’explicarà com accedir a finançament i a cooperació publicoprivada, mentre que el segon (i últim) dia de FHG Fòrum estarà dedicat al sector alimentari i la seva cadena de valor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa