Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballes a Barcelona? Aquests són els ponts que et pots muntar el 2022
  • CA

5 caps de setmana llargs i 4 ponts, un d’una setmana sencera. Així es presenta el calendari laboral 2022, on el primer de Maig, el dia de Nadal i l’11 de Setembre cauen en diumenge i, per tant, no s’inclouen com a festius.

En total aquest 2022 tindrà dotze festius, als quals caldrà afegir dues festes locals, retribuïdes i no recuperables, que decideixen els municipis. En el cas de Barcelona, aquest any els dos dies són gairebé consecutius, el 24 de setembre, La Mercè, que cau en dissabte, i el 26 de setembre, dilluns, fet que permetrà fer un pont extra.

El primer festiu del 2022, l’1 de gener, cau en dissabte. Però el segon festiu, el de Reis, que cau en dijous i podria comportar el primer pont de l’any. Després de Reis haurem d’esperar fins a la  Setmana Santa, del 15 al 18 d’abril.

Per compensar la pèrdua del festiu per la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de Setembre, que cau en diumenge, el calendari inclou com a festa de dilluns de Pasqua Granada (l’anomenada Segona Pasqua), que se celebrarà el 6 de juny. La festa de Sant Joan, el 24 de juny, caurà en divendres i permetrà recuperar-se de la revetlla amb un cap de setmana llarg.

L’altre festiu de l’estiu vinent serà el dilluns 15 d’agost i a la tardor n’hi haurà quatre: el dimecres 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya); l’1 de novembre, per Tots Sants (que cau en dimarts i permetria fer un pont); i les festivitats de la Constitució i la Immaculada, els dies 6 i 8 de desembre, que cauen en dimarts i dijous i, per als afortumats, podrien a set dies seguits de festa.

I al desembre encara quedarà un altre cap de setmana llarg, el de Nadal i Sant Esteve, el 26 de desembre, que caurà en dilluns.

Apunta bé aquests festius a la teva agenda:

Cap d’Any: dissabte 1 de gener

Reis: dijous 6 de gener

Divendres Sant: 15 d’abril

Dilluns de Pasqua Florida: 18 d’abril

Segona Pasqua o Pasqua Granada: dilluns 6 de juny

Sant Joan: divendres 24 de juny

L’Assumpció: dilluns 15 d’agost

Festiu local 1: La Mercè: 24 de setembre

Festiu local 2: 26 de setembre

Festa Nacional d’Espanya: dimecres 12 d’octubre

Tots Sants: dimarts 1 de novembre

Dia de la Constitució: dimarts 6 de desembre

La Immaculada: dijous 8 de desembre

Sant Esteve: dilluns 26 de desembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa