Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Felip VI premia l’empresari Mariano Puig i lloa “la prudència i la moderació” de la catalanitat

El rei Felip VI ha entregat el Premi Regne d’Espanya a la Trajectòria Empresarial a Mariano Puig, l’expresident de l’empresa de perfums Puig. El cap de la casa reial espanyola ha valorat “les singularitats de la catalanitat que tant s’aprecien a la resta d’Espanya”, com la “prudència i la moderació”, per atorgar-li el reconeixement empresarial. Mariano Puig, com a resposta a l’honor, ha lloat el paper de la monarquia en els últims 40 anys “d’estabilitat” a Espanya i ha assegurat que se sent “barceloní, català i espanyol”. 

A més, el guardonat ha reclamat a totes les institucions que recuperin “la convivència”, tal com recull Europa Press. Segons Felip VI, els valors de Puig, com la vocació industrial, la tradició familia o l’obertura al món van units a “l’orgull i amor per la pertinença a una terra amb una cultura, una llengua unes tradicions i una manera de ser con les de Catalunya”. Així, l’ha definit com “un català i espanyol universal”.

L’empresa de perfumeria Puig –que la seva pàgina web està disponible en castellà, anglès i francès però no en català– està dirigida pel fill Marc Puig, dona feina a 4.500 treballadors i té la seu a l’Hospitalet de Llobregat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa