Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La facturació de Fira de Barcelona es desploma per la pandèmia
  • CA

La facturació de Fira de Barcelona s’ha desplomat fins als 60 milions d’euros pels efectes de la pandèmia. L’ens ha ingressat una mica més d’una quarta part del que havia facturat el 2019 i 22 milions menys que el 2020. El conseller delegat de Fira, Constantí Serrallonga, ha assegurat que els resultats no són comparables amb altres anys perquè el recinte firal s’ha passat la primera meitat de l’any sense activitat i només s’ha reactivat amb la celebració del Mobile World Congress i la fira audiovisual ISE.

Per la seva banda, el president de Fira, Pau Relat, s’ha mostrat “moderadament optimista” de cara al 2022 i ha estimat que l’ens pot acabar l’exercici amb una facturació de 170 milions, a prop del 220 milions que va ingressar el 2019. Així mateix, Serrallonga ha avançat que els organitzadors del MWC i l’ISE mantenen la voluntat de celebrar els congressos tot i l’explosió de casos per la variant Omicron.

Any complex

Els dirigents de Fira de Barcelona reconeixen que el 2021 ha estat un exercici “complex” i “més difícil” del que esperaven, ja que es comptava amb una major previsió de congressos, però la “la realitat s’ha acabat imposant” i fins al juny no es van poder celebrar els primers esdeveniments. “Al darrer quadrimestre, vam tornar a la normalitat. Hem demostrat que podem fer fires en aquest context”, ha afegit Serrallonga.

De cara al 2022, el president de Fira de Barcelona ha explicat que els tres recintes del grup –Montjuïc, Gran Via i el Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, incorporat l’1 de novembre– celebraran uns 130 congressos. L’objectiu és recuperar la presencialitat per és “l’essència” de les fires, ja que tot la major oferta d’activitats digitals molts expositors encara prefereixen el format tradicional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa