Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova allau d’expedients a terrasses de Ciutat Vella per infraccions greus

L’Ajuntament de Barcelona ha obert més d’un centenar de nous expedients a terrasses del districte de Ciutat Vella per incomplir la normativa. Així ho ha confirmat aquest dijous el regidor d’aquest districte barceloní, Jordi Rabassa, a través d’una publicació a les xarxes socials, on ha detallat que només aquesta setmana ja s’han detectat infraccions en un total de 124 terrasses de diferents barris.

En concret, el consistori detalla que 41 dels expedients oberts aquesta setmana responen a incompliments molt greus, 76 a infraccions greus i 7 lleus. Les inspeccions municipals també han detectat que almenys 13 establiments no comptaven amb la llicència corresponent per poder fer ús de l’espai públic, malgrat que sí que tenien taules i cadires col·locades al carrer. En aquests casos concrets, l’administració procedirà a retirar aquestes terrasses il·legals.

Si mirem les xifres d’infraccions per barris, el Gòtic és la zona del districte de Ciutat Vella que acumula més incompliments amb un total de 42 establiments afectats. En segona posició d’aquest particular rànquing es troba la Barceloneta, amb 30 sancions registrades, i tancant la llista dels tres primers barris trobem el Raval, amb 29 infraccions.

Pel que fa als carrers o les zones concretes d’aquests barris de Ciutat Vella, el regidor Rabassa apunta que el passeig de Joan de Borbó és l’espai on s’han registrat més incompliments, amb un total de 25, seguit de la plaça Reial, amb 19 infraccions, i de les Rambles, amb set establiments sancionats.

Dard contra els restauradors

Es dona la circumstància que Rabassa ha compartit aquesta informació detallada sobre les infraccions de la normativa municipal que regula les terrasses posant un altre cop sobre la taula les dades que va fer públiques fa uns dies el Gremi de Restauració de Barcelona, on apuntava que el consistori encara estava denegant el 70% de les peticions per consolidar les terrasses ampliades de manera extraordinària amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa