Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 espais comercials més visitats per la gent que viu fora de Barcelona
  • CA

El visitant que baixa a Barcelona a comprar és un dels més importants del comerç barceloní. Les dades mostren que cada cop és més fàcil trobar allò que necessites al teu lloc d’origen, bé perquè s’han impulsat nous centres comercials o bé per l’augment de productes que es venen a través de plataformes d’Internet. Amb tot, però, aquest client representa prop del 30% dels beneficis del comerç barceloní i l’Ajuntament busca maneres perquè no deixi de comprar a la ciutat.

Segons Barcelona Oberta, hi ha tres grans tipus de clients. Sobretot al centre de Barcelona, espai on l’entitat regenta diversos eixos comercials. Així, està el turista, que habitualment compra a botigues de l’Eixample. També està -com no- el resident a la ciutat, i, per últim, el que ve d’altres punts de la província de Barcelona. Els primers representen el 18% de la facturació del comerç. Els barcelonins sustenten els negocis amb un 54% de la facturació, i els no residents a la ciutat proporcionen un notable 28%.

Els espais comercials més visitats de Barcelona

Les dades de Barcelona Oberta, a més, mostren que la gran majoria de no residents a Barcelona compren en zones cèntriques o grans centres comercials. La Maquinista, s’endú el premi gros. Prop d’un 50% de les persones de fora de la ciutat l’escullen per fer les seves compres. El segueix la zona comercial més cèntrica de la ciutat (carrer de Pelai, Plaça de Catalunya i Portal de l’Àngel). El 42,4% escullen aquesta àrea per comprar. El podi el completa la Rambla de Catalunya, escollida pel 32,1% dels clients.

Segons l’entitat comercial, el Passeig de Gràcia, el centre Diagonal Mar i l’Illa Diagonal completen el TOP6 amb xifres de visitants molt similars entre elles, seguit des de la distància d’un altre gran conglomerat comercial, el de les Glòries, a Sant Martí. Altres zones de l’Eixample i Sant Antoni completen el TOP10 d’espais comercials més visitats pels no residents de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa