El parc d’atraccions municipal Tibibado de Barcelona ha presentat un Expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecta al 88% dels 264 treballadors en plantilla, és a dir, a un total de 231. Les causes al·legades per l’empresa són la prolongació de l’estat d’alarma i la impossibilitat de desenvolupar l’activitat.

Segons un comunicat que el Comitè d’Empresa de PATSA ha distribuït entre els treballadors i al què ha tingut accés Europa Press, la representació dels treballadors han acordat amb la Direcció una sèrie de mesures de millora i complementació, entre les que es troben garantir el 100% el salari fix a tots els treballadors afectats.

Aquestes mesures també inclouen la garantia de cobrament també de les pagues extres, el manteniment de les vacances, la paga de setembre, l’avançament de quantitats meritades quan sigui necessari, continuar d’alta al Portal Corporatiu i seguir abonant la quota de la mútua mèdica ASISA, així com la totalitat de les cotitzacions a la Seguretat Social que corresponguin.

La suspensió de contractes serà amb caràcter retroactiu des de l’1 d’abril, entrarà en vigor quan sigui aprovat per l’autoritat laboral i finalitzarà quan s’acabi l’estat d’alarma i les mesures posteriors que es puguin plantejar, com la limitació d’aforament en espais públics. Mentre no hi hagi activitat al parc es mantindrà la reducció de plantilla.

Massa dies tancat en compromet la viabilitat

Representants dels treballadors han explicat a Europa Press que, vist que la situació d’estat d’alarma s’allargava, l’empresa ha determinat que era un cost “massa fort” mantenir el parc tancat durant tant de temps, el que portaria a un ressentiment de l’estabilitat de l’empresa i podria repercutir en una situació futura més greu. Aquestes mateixes fonts han assegurat que han aconseguit “el millor acord possible”, que la negociació ha estat ràpida i telemàtica i que aquest acord els dona esperances que no calguin altres mesures.

El Comitè d’Empresa crearà una Comissió de Seguiment per garantir i agilitzar la reincorporació de la plantilla quan la situació ho permeti, a mesura que avanci el desconfinament. També han acordat crear una Oficina Virtual de Recursos Humans per orientar els empleats en els passos a seguir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa