Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC vol portar a Barcelona la unitat de control del ‘sandbox’ de la CNMV

Esquerra Republicana vol traslladar a Barcelona els serveis de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per al control, seguiment i execució de les seves funcions del nou banc de proves digital del sector financer, conegut com a sandbox. Així ho planteja aquesta formació en una proposició no de llei registrada en el Congrés, i a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual defensa “la capacitat i el potencial” de Barcelona “per a crear un entorn propici i atreure el desenvolupament d’empreses fintech“.

Es coneix com sandbox a l’espai controlat de proves per a assajar projectes financers que aportin innovacions tecnològiques d’una forma segura per als clients i el mercat i amb una especial vigilància de les autoritats. Aquest espai, la normativa del qual va aprovar el Congrés el setembre passat, depèn de la Secretaria General del Tresor i Finançament Internacional, i en la seva supervisió participen el Banc d’Espanya, la CNMV i la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions.

En la seva iniciativa, ERC subratlla que Barcelona és el cinquè startup hub europeu i el primer del sud d’Europa i, d’acord amb l’informe de l’Índex d’Ocupació FinTech a Europa del passat mes d’agost, Barcelona manté per quart any consecutiu la seva condició de quarta ciutat europea més atractiva per a les empreses fintech, només per darrere de Londres, Berlín i París. Segons aquesta estadística, que situa a Madrid en sisè lloc, Barcelona ha captat 182 milions d’euros de finançament de capital de risc del sector fintech durant els últims cinc anys, enfront dels 80 milions que registra la capital del país.

D’altra banda, destaca la voluntat de la Generalitat de convertir l’edifici de la Borsa de Barcelona en un hub d’empreses i institucions financeres i tecnològiques pioner a Europa: el Barcelona FinTech Hub; l’acord de BME (Borses i Mercats Espanyols) amb Barcelona Tech City, associació oberta a l’ecosistema tecnològic i digital i impulsada per emprenedors locals; o la iniciativa Barcelona & Catalonia Startup Hub per contribuir al creixement del sector, connectant a les startups fintech amb emprenedors i inversors de tot el món.

Finalment, ERC recorda que Barcelona ja compta també amb seus de la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC) i de la pròpia CNMV, entitat aquesta última supervisora del sandbox, la qual cosa porta a elevar a la capital catalana com a “ubicació idònia per a localitzar aquest espai”.

Nou comentari

Comparteix