Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Empreses de la zona Fòrum ofereixen inserció laboral a persones en risc d’exclusió social
  • CA

Amb un total de 125 insercions entre les empreses integrants de l’associació, Barcelona Forum District (BFD), ha continuat la seva tasca donant oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social durant el 2019. Des de la seva fundació, l’any 2010, els socis de Barcelona Forum han ofert treball a un total de 609 persones en situació econòmica i/o social vulnerable. L’associació es consolida com una entitat implicada amb el seu entorn i que promou la sostenibilitat del sector turístic.

BFD desenvolupa una tasca d’intermediació laboral i social al Districte de Sant Martí en col·laboració amb el programa Incorpora de La Caixa i amb les diverses entitats de l’entorn que lluiten contra la desigualtat social. Compta a més amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de Sant Martí, amb qui col·labora per realitzar la seva feina. 

D’aquesta manera les diferents empreses que formen part de l’associació estan implicades en la inserció laboral de persones provinents de diverses entitats socials i programes que treballen amb col·lectius amb més dificultat d’inserció. Tanmateix, les empreses col·laboren també acollint en pràctiques a persones que realitzen cursos de formació ocupacional per millorar la seva situació o donar un gir a la seva carrera professional. Aquest any han estat un total de 91 persones les que han realitzat períodes de pràctiques a les empreses de BFD.

Barcelona Forum District va promoure durant el 2019 altres activitats de responsabilitat social, tal i com es recull a la memòria anual de l’entitat. Així, al mes de desembre de 2019 es va dur a terme el Projecte “Oci en família”, fruit de la col·laboració entre Barcelona Forum District, el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Fundació Trinijove i el programa CaixaProinfancia de la Fundació “la Caixa”. Aquesta iniciativa va permetre que famílies de la ciutat de Barcelona amb nens d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat i exclusió social, poguessin gaudir d’un cap de setmana en família. Vint-i-vuit hotels de la ciutat de Barcelona van allotjar sense cost, en règim de pensió completa, a un total de 33 famílies. El programa va incloure també propostes d’oci com el Caixaforum Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, l’Aquàrium o inclús un exclusiu circuit en Bus Turístic ofert per Turisme de Barcelona i TMB.

Al 2019 Barcelona Forum District va organitzar, en col·laboració amb Yotuba i patrocinada per Diagonal Mar, una acció de neteja del fons marí al mes d’octubre, amb un èxit total de participació ja que va comptar amb més de 200 voluntaris. També al mes de maig es va realitzar una acció de neteja al Parc de Collserola, dintre de les activitats organitzades per l’European Clean Up Day. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa