Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una empresa participada per un fons voltor s’anuncia al Bicing
  • CA

El que sembla un anunci inofensiu de beguda de civada pot acabar fent esclatar una nova polèmica a Barcelona. Oatly, companyia sueca líder al món en aquesta mena de begudes i que actualment s’està anunciant al Bicing, està participada pel fons voltor Blackstone, que va entrar al seu capital a l’estiu del 2020 després d’invertir 200 milions de dòlars juntament amb altres grans inversors per fer-se amb un 10% de la companyia.

Un usuari de Twitter ha denunciat la campanya, ja que el fons Blackstone és molt conegut entre els moviments prohabitatge de la ciutat perquè és el responsable de centenars de desnonaments a la ciutat. De fet, els regidors de BComú acostumen a posar-lo d’exemple de males pràctiques quan reclamen al govern espanyol i la Generalitat que aprovin lleis d’habitatge més dures contra l’especulació i els desnonaments.

Una agència gestiona la publicitat

B:SM, empresa responsable del Bicing, ha explicat al TOT Barcelona que la publicitat del servei de bicicletes es va licitar a principis d’any i que des de fa uns mesos és gestionada per una agència independent que funciona com a intermediària. Fonts de l’empresa municipal han explicat que a les bases del concurs es van establir uns criteris clars sobre el tipus de publicitat que es podia contractar –com per exemple la prohibició de posar anuncis de begudes alcohòliques–, però que “no estava previst” a les clàusules que un fons d’inversió participés d’una empresa de productes naturals com les begudes vegetals.

Segons el plec de prescripcions tècniques del concurs, “no resultaran admeses” les campanyes publicitàries d’empreses d’alcohol, tabac, apostes o pornografia, així com de partits polítics, sindicats, entitats socials o associacions. Tampoc es poden anunciar aquelles empreses que “emparin un il·lícit”. En cap cas hi ha alguna salvaguarda que afecti empreses participades de fons d’inversió, ja que seria una clàusula massa oberta i gairebé impossible de fer complir perquè són conglomerats que manegen centenars de milers de milions amb accions a mig món.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a novembre 15, 2021 | 15:45
    Amb els comuns no podem novembre 15, 2021 | 15:45
    Cap sorpresa, la frau kolau, acceptan els vots gratuïts del manuel vals, fons voltors, aquesta publicitat, estava inclosa
  2. Icona del comentari de: Mireia a novembre 15, 2021 | 16:55
    Mireia novembre 15, 2021 | 16:55
    Colau, okupes, droga i voltors. Pobre Barcelona amb aquesta tontorrona de nivell okupa, amb gos i iphone

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa