Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’emblemàtic edifici del Portal de l’Àngel deixa de ser d’El Corte Inglés
  • CA

La propietat de l’històric edifici del Portal de l’Àngel canvia de mans i ja no és propietat de l’empresa El Corte Inglés. Així ho ha anunciat Redevco Iberian Ventures, el nou propietari de l’immoble, en un comunicat. Aquesta aliança d’empreses pertany a Redevco i Ares, una gran companyia d’inversions immobiliàries.

L’objectiu és convertir l’edifici del Portal de l’Àngel en un immoble “sostenible d’ús mix, amb plantes dedicades al comerç” i oficines “d’última generació”. En total, la nova propietat invertirà 200 milions d’euros en la reforma que inclourà “criteris de sostenibilitat i d’implementació de serveis diferenciats per als seus inquilins”.

Només manté els edificis 100% rendibles

El Corte Inglés ha començat a implementar un pla per mantenir actius només els edificis que són 100% rendibles. Sense anar més lluny, la companyia va vendre l’històric immoble de Francesc Macià fa dos anys, tot just abans de començar la pandèmia, i va deixar de fer-lo servir l’any 2021.

La marca es desprèn, així, d’una nova botiga clau del seu negoci estratègic dins la ciutat. Tot i això, de moment, manté en peu l’edifici de la Diagonal, plaça Catalunya i Can Dragó.

Aquest pla no només afecta la ciutat de Barcelona. El maig de 2019, El Corte Inglés ja va anunciar la venda de dos centres comercials de Sevilla i Cadis per uns 37 milions d’euros, en el que va suposar la primera operació d’aquestes característiques en la història de l’empresa.

Incògnites amb el futur de la botiga

Aquest precedent fa difícil preveure que passarà amb la botiga i si encara es comercialitzaran productes de la companyia espanyola. En aquest sentit, el comunicat tampoc aclareix si els productes d’El Corte Inglés desapareixen del tot o no.

L’edifici compta amb una superfície de 18.000 metres quadrats i els nous compradors consideren que és una “oportunitat”, ja que està situat en un dels carrers comercials més destacats de tota Europa. El Corte Inglés del Portal de l’Àngel va començar la seva activitat l’any 1998 i ha aguantat fins ara.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Barceloní a octubre 17, 2022 | 17:57
    Barceloní octubre 17, 2022 | 17:57
    Potser per a alguns deixa d'ésser el "Tall britànic", però sempre serà Can Jorba.
    • Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a octubre 18, 2022 | 09:27
      Serafí Bandarra i Grataconys octubre 18, 2022 | 09:27
      Nomes per els que ja tenim una certa edad

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa