Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restaurants, a la corda fluixa: més de la meitat acomiadaran treballadors per sobreviure
  • CA

El 56% dels locals de restauració de Barcelona creu que haurà acomiadar treballadors per continuar sent viable, segons una enquesta de el Gremi de Restauració, que ha explicat que el 38% dels enquestats reconeix que s’ha plantejat tancar definitivament l’empresa.

A més, el 90% dels restauradors que tenen contracte de lloguer s’han posat en contacte amb el propietari per sol·licitar una rebaixa, primer durant l’estat d’alarma, i també durant l’etapa de reactivació. No obstant, només un de cada tres ha aconseguit arribar a un pacte: “L’actitud de molts arrendadors és vergonyosa”, ha dit el director de l’Gremi, Roger Pallarols.

Gravetat de la situació

El 60% dels restauradors opinen que “els poders públics no són conscients de la gravetat de les conseqüències que, en el terreny econòmic, s’està produint l’emergència sanitària”. L’enquesta s’ha elaborat a partir de 200 entrevistes telefòniques realitzades a restauradors de la ciutat entre el 22 de juny i el 17 de juliol.

“Els ERTO poden fer-nos pensar que el cop no ha estat tan dur i portar-nos a una falsa sensació de complaença”, ha alertat Pallarols. Ha advertit que “l’enfonsament de la restauració avança a passos de gegant i obligarà a totes les administracions a adoptar noves mesures excepcionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa