Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors denuncien la “protecció escandalosa” dels interessos del sector immobiliari
  • CA

Els director general del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha criticat amb duresa la inacció de les administracions públiques durant aquest segona onada de la Covid-19 i ha denunciat la “protecció escandalosa” que estan fent dels interessos del sector immobiliari. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pallarols ha reclamat una carència en el pagament del lloguer dels bars i restaurants, que estaran tancats almenys fins d’aquí a 15 dies.

“Es tracta que tothom perdi un mica”, ha defensat. “El menjar per emportar no compensarà el tancament, ja ho vam comprovar durant el confinament, quan el que més van augmentar van ser les comandes als supermercats”. En els últims sis mesos, al voltant del 15% dels bars i restaurants de Barcelona han tancat definitivament perquè no han aguantat la combinació de tres mesos d’inactivitat, un consum reduït i restriccions constants.

Ajudes insuficients

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que la setmana que ve es concretarà un paquet d’ajudes als sectors més afectats –que inclourà ajudes directes i avals bancaris–. “El problema no se soluciona oferint més crèdits i posposant impostos”, ha etzibat Pallarols, que és més partidari de buscar fórmules perquè els restauradors no hagin de fer front a lloguers que no poden pagar.

En aquesta línia, el Govern també prepara una modificació del codi civil català per permetre una renegociació dels contractes de lloguer en cas de catàstrofe, però encara no està clar quin recorregut tindrà i si serà realment efectiu, ja que la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, va avançar que en cas de conflicte el restaurador hauria d’anar a judici, un mecanisme que alentirà qualsevol negociació.

Buscar alternatives

Pallarols considera que s’han de buscar alternatives. “Acumulem una restricció rere l’altre i els contagis no paren de pujar”, ha insistit. “Sembla que l’única idea que tenen és posar més restriccions a un sector que s’ha adaptat cada vegada i potser el problema està en un altre àmbit”, ha dit en clara al·lusió a les reunions familiars i d’amics. “Les restriccions que sí que es compleixen a bars i restaurants no es compleixen a altres llocs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa