El Gremi de Restauració de Barcelona presentarà un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució del departament de Salut que obliga als bars i restaurants a obrir un màxim de 6,5 hores diàries i amb un aforament del 30%. Segons el gremi, demanaran la suspensió cautelar de les restriccions basant-se en una resolució dictada al País Basc, on la Justícia considera que els bars no són “un risc cert i greu per la salut pública” i, per tant, considera injustificat el tancament total de la restauració a les poblacions amb més incidència de la Covid-19.

“El pronunciament del Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPB), en la línia d’atendre el crit d’auxili dels restauradors, hauria de fer reflexionar els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)”, explica Roger Pallarols, director del Gremi. “El dany que estan causant les restriccions és desproporcionat, sobretot si tenim en compte la seva eficàcia més que dubtosa a l’hora de contenir la pandèmia”. No està clar quin recorregut tindrà la petició de mesures cautelars, ja que el tribunal basc sí que va estimar que les limitacions d’aforament i l’ús de mascareta eren elements necessaris. S’haurà de veure com valora el TSJC les limitacions horàries.

El Gremi de Restauració de Barcelona ha presentat diversos recursos en els últims mesos contra les decisions de la Generalitat de restringir l’activitat de la restauració per frenar la propagació de la Covid-19, sovint amb arguments molt similars als que han defensat els restauradors bascos. Tot i això, fins ara el TSJC “ha denegat de manera sistemàtica les mesures cautelars” demanades pel Gremi. Pallarols considera que el Govern creu estar per sobre de la llei: “Sembla que pensin que les decisions preses pels càrrecs públics es troben fora del control de la justícia”, ha criticat. “Ni els polítics ni els experts es troben per sobre o al marge de la llei”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Opinió personal a febrer 10, 2021 | 17:38
    Opinió personal febrer 10, 2021 | 17:38
    Potser els Restaurants podrien obrir, però els Bars, no,
  2. Icona del comentari de: Joanka a febrer 10, 2021 | 19:30
    Joanka febrer 10, 2021 | 19:30
    Pot ser tenen raó pot ser no la tenen. Però hi ha un detall que comença a ser preocupant. Des de fa un temps cada vegada que un col.lectiu no està d'acord va als jutges... La pregunta és per que no votem jutges? al cap i a la fi són ells els que decideixen tot lo important.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa