Els restauradors, contraris a que només els locals amb terrassa puguin servir sopars

També reclamen ampliar una hora el toc de queda quan decaigui l’estat d’alarma

El Gremi de Restauració de Barcelona s’ha mostrat contrari a que només els bars i restaurants amb terrassa puguin servir sopars, tal com va insinuar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, aquest cap de setmana. “La salut dels bars i restaurants de la ciutat és crítica”, alerta Roger Pallarols, director general de l’entitat. “Necessitem fer passos cap a la reactivació de tot el sector. A aquestes alçades, això va de salvar tota la restauració i no únicament els locals amb terrassa”.

El gremi participarà aquest dimecres en una reunió telemàtica amb els departament de Salut, Interior i Empresa per abordar “les previsions del procés d’obertura” de restaurants i bars. Pallarols ha assegurat que aniran a la reunió sense expectatives perquè anuncis similars han acabat en no res. “La credibilitat del Govern, en relació al nostre sector, està trencada”, ha dit. “Ja n’hi ha prou, d’anuncis i d’especulacions: el que necessitem són decisions”.

El director general de l’entitat ha recordat que Catalunya és l’única regió de l’estat que encara no permet servir sopar i ha celebrat que l’Ajuntament de Barcelona, a través del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, s’hagi sumat a les seves reivindicacions d’allargar el toc de queda fins a les 23.00.  “La Generalitat s’ha quedat sola”, sentencia Pallarols. “Durant el cap de setmana s’han tornat a repetir les botellades a Gràcia, les festes a la platja, etc. Tancar la restauració a les 17 hores no frena la socialització: únicament agreuja el drama de la restauració”. 

Nou comentari