El Gremi de Restauració de Barcelona ha rebut molt malament que el Govern allargui almenys 15 dies més el tancament de bars i restaurants. Consideren que, en el fons, la decisió es desacredita a sí mateixa perquè si no ha fet prou efecte la primera ordre de tancament és que no era una mesura adequada. “El Govern deia que només serien 15 dies i que serviria per salvar la campanya de Nadal: prorrogar la mesura implica donar el Nadal per perdut“, sosté el director de la patronal, Roger Pallarols.

És més, el Gremi adverteix que allargar el tancament deixa un forat molt important en l’economia local. Calcula que només la restauració de Barcelona capital “necessitaria una injecció de 180 milions d’euros a fons perdut per compensar les pèrdues d’un mes, en sintonia amb les ajudes que rebran els restauradors alemanys i francesos”.

“Amb el sector tancat i barrat, la xifra de contagis no ha fet més que pujar. Des del punt de vista sanitari, clausurar bars i restaurants no ha servit de res, la transmissió s’ha produït en àmbits de socialització il·legals o no recomanats”, lamenta Pallarols. Per contra, creu que “s’està enterrant la reactivació” econòmica post-pandèmia. “Semblava que tenien un pla. Ara veiem que no és així: l’acció del govern català és pura i irresponsable improvisació i el Nadal està, efectivament, perdut”, sosté.

Míssil contra el Govern

El portaveu dels restauradors –i exregidor socialista al consistori de la capital– dedica també duríssimes paraules al Govern: “La Generalitat és un vaixell que ha perdut el rumb; la ciutadania i les empreses som presoners d’una tripulació inexperta i sobrepassada per la gravetat de la situació”.

Compara els 10.000 milions d’euros en ajudes d’Alemanya amb els 90 que ha ofert la Generalitat, tot i que obvia la dimensió territorial de l’afectació en cada cas. Estima que compensar les pèrdues d’aquest mes tancats, únicament per als bars i restaurants de la ciutat, requeriria el doble de tota l’ajuda promesa per a les empreses catalanes de restauració i estètica afectades. Per garantir-ne la supervivència fins a la primavera, apunta, caldrien més de 800 milions d’euros.

Comentaris

    Carlos Alfonso Octubre 30, 2020 | 00:23
    Esta bien que ciierren

Nou comentari