Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els repartidors de Glovo faran vaga aquest dijous per reclamar un canvi integral a l’aplicació
  • CA

Els repartidors de l’empresa Glovo han anunciat una jornada de vaga aquest dijous. “No ha canviat res des de la mort del Pujan, i en tot cas hem anat a pitjor”, avisa Brian González, representant dels ‘riders‘ que han convocat l’aturada laboral amb el suport de la plataforma Riders per drets, al TOT Barcelona. Segons el treballador, la protesta reclamarà que es compleixi “la suposada flexibilitat que diu aportar Glovo” canviant l’aplicació integralment o bé que els contractin com a empleats i no com a autònoms. Durant el dia de vaga, està prevista, a més, una manifestació al migdia que sortirà de la Sagrada Família.

La crida a la protesta denuncia que hi ha “molt poc suport efectiu” als repartidors mentre treballen, que existeixen “pressions des de l’oficina per acabar comandes” i que no està ben compensat el pagament del temps d’espera quan van a buscar un plat i aquest que encara no està llest. “He arribat a esperar més de dues hores, perquè el local està ple i atenen primer als qui estan a dins, per recollir una comanda. I encara i així vaig cobrar poc més de 5 euros, com si l’hagués aconseguit en un minut”, alerta González. Segons apunta, la tardança d’un restaurant els pot complicar molt els ingressos d’una nit i ningú es fa responsable del tems que ha invertit i, per tant, deixat de dedicar a altres comandes.

També aplegaran queixes pel “mal tracte” d’alguns locals, entre els quals destaca McDonalds. “Se’ns tracta com a personatges de segona, com si fóssim enemics, quan arribem a grans establiments”, detalla el representant dels ‘riders‘. Alhora, critica que Glovo no parli institucionalment amb el personal d’aquests indrets, ja que sospita que es vol evitar problemes perquè són els seus principals proveïdors de menjar als clients.

Precisament la concentració que faran aquest dijous serà a tocar d’un McDonalds, el del carrer Provença amb Sardenya, a tocar del temple de la Sagrada Família. El pla és aplegar una mobilització que, entre bicicletes i motos, avanci, a poc a poc, fins al carrer Pujades número 96, on hi ha establertes unes oficines de la companyia. Sobretot, però, es destaca que serà una actuació pacífica. 

Segons protesta Brian González, “és imprescindible canviar moltes coses de l’aplicació, especialment pel que fa a quan podem treballar”. La seva reclamació recull que quan es connecta a l’espai digital que li comunica com i quan pot treballar, tan sols disposa d’un període curt que varia. “Ahir només em deixava connectar-me de 20h a 23h, i jo vull treballar a altres moments del dia, si ens diuen que som autònoms. I si no sempre tenen l’altra opció: contractar-nos”, clou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa