Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els mercats municipals gravaran els accessos per controlar l’afluència
  • CA

Els mercats municipals de Barcelona Abaceria, Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja tenen càmeres zenitals als sostres d’accés per comptar les persones que entren i surten del mercat, sense possibilitat d’enfocar les cares. Els cinc mercats formen part d’una prova iniciada al juny i que ara, vistos els resultats, s’estendrà a la resta. La informació aportada es tradueix en semàfors verds quan s’hi pot accedir i vermell quan s’arriba al límit d’aforament, amb l’objectiu de contribuir juntament al personal de seguretat al millor compliment de les mesures establertes per evitar la propagació de la Covid-19. La instal·lació a tots els mercats de Barcelona està prevista per a mitjans d’octubre amb 260 càmeres i 125 pantalles de seguiment.

Els projectes per a la Boqueria i els Encants quedaran al marge per la singularitat dels seus accessos. Les càmeres, situades al sostre de les zones d’accés, comptabilitzaran el nombre de persones que entren i surten del mercat a partir del comptatge de caps presents en l’espai. Amb aquest sistema automàtic, els mercats asseguren el compliment de les mesures per evitar contagis, limiten i tenen el control de l’ocupació en temps real.

Els informes que el sistema facilita també permetran també analitzar les dades i gràfics per tal de saber quina és, amb dades reals, l’afluència de clientela en cada moment i en cada mercat, analitzar la informació objectiva i adequar-ne el servei i els accessos de cada mercat a la realitat dels diferents dies i les diferents franges. Els 43 mercats municipals de Barcelona continuen implementant noves mesures per garantir la seguretat sanitària com han vingut fent des del decret de l’estat d’alarma al mes de març a causa de la covid-19.

Altres mesures dels mercats

En els darrers mesos els mercats ja han implementat mesures per facilitar la compra, com la venda en línia o el repartiment domiciliari, i per garantir la seguretat alimentària dels equipaments, com la limitació dels accessos, l’increment del personal de seguretat, la distribució de mascaretes entre els venedors o la distribució de gel desinfectant.

De la mateixa manera, juntament amb l’Ajuntament i amb tota la resta de comerç d’alimentació de la ciutat, es va consensuar al mes de març un decàleg de bones pràctiques adreçat a la ciutadania per prevenir els contagis. 38.000 persones de mitjana han anat a comprar cada dia als 39 mercats municipals alimentaris durant el confinament, segons informa el consistori.

Més notícies
La Mónica atén un client a la seva carnisseria de la Boqueria. 'Podem aguantar un mes en aquesta situació', diu / Adrià
El patiment dels mercats pel confinament: “Aquesta situació la podem aguantar un mes”
Notícia: El patiment dels mercats pel confinament: “Aquesta situació la podem aguantar un mes”
Comparteix
Paradistes i compradors de la Boqueria i el mercat de Sant Antoni intenten mantenir les seves rutines malgrat l'estat d'alarma
Els Mossos han denunciat dues empreses que venien preservatius falsos / CME
Una denúncia en un petit supermercat acaba amb una trama que venia preservatius falsos
Notícia: Una denúncia en un petit supermercat acaba amb una trama que venia preservatius falsos
Comparteix
Un client d’un establiment de Les Corts es va fixar que les caixes eren diferents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa