Els locals de protecció oficial de Ciutat Vella engresquen el petit comerç

El districte ha rebut 64 ofertes interessades a obrir un negoci en els 8 baixos municipals que han sortit a concurs

La segona edició del programa Baixos de Protecció Oficial, impulsat pel districte de Ciutat Vella de Barcelona en col·laboració amb Barcelona Activa, ha rebut 64 ofertes interessades en obrir un negoci en els vuit locals que han sortit a concurs. L’Ajuntament ha informat que es tracta d’una iniciativa per dinamitzar els locals municipals del districte que estan buits i se cerca que s’implantin activitats “per lluitar contra la gentrificació i el monocultiu turístic”.

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha afirmat que aquests baixos “han de servir per revertir el monocultiu comercial que s’orienta al públic visitant” i orientar-lo cap a les necessitats dels veïns del barri. Ha recordat que aquest programa es va crear a Ciutat Vella en el mandat anterior per “protegir el comerç de proximitat i promoure l’activitat econòmica”, i ha destacat que en aquesta convocatòria el 40% són ofertes de comerç de proximitat​, una proporció molt major que en la primera edició, que va estar dominada per projectes socials i esportius.

En aquesta edició s’han rebut 28 ofertes més que en l’última convocatòria i s’han inclòs locals que s’han comprat específicament per a aquest programa en el marc del Pla de Barris.

Més informació

Nou comentari