Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els comuns, contraris a finançar la “bacanal” de l’ampliació de l’aeroport o el Port
  • CA

El portaveu de Barcelona en Comú Enric Bárcena ha defensat que els comuns són contraris a finançar amb fons europeus la “bacanal” de l’ampliació de l’aeroport del Prat o del Port de Barcelona. El finançament que arribarà de la Unió Europea per reconstruir l’economia malmesa per la pandèmia no s’han de destinar a infraestructures d’aquesta dimensió, segons Bárcena, sinó que s’han de dedicar a descarbonitzar la indústria catalana i a la mobilitat.

Ho va dir dimarts en un debat (a partir del minut 6:10 i del 27:21) organitzat per Ecologistes en Acció, en què van participar representants de vuit partits que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer. “No podem dedicar ni un pam més del que tenen actualment”, va afirmar Bárcena, amb relació al Port i l’aeroport. I va argumentar que el rebuig era per una “qüestió ètica”: “No es poden utilitzar els fons europeus per pagar la darrera bacanal dels sectors del passat”.

Pel que fa a l’ampliació de la tercera pista, que el Prat reclama per seguir creixent i per evitar el col·lapse, el portaveu dels comuns de Barcelona va opinar que “no s’ha de fer” perquè afectaria la reserva natural de la Ricarda. “S’han de suprimir els vols de curta distància perquè es poden substituir per viatges en tren”, va afegir. Finalment, va alertar que l’emergència climàtica i la crisi del model turístic ja són realitats i que cal abordar-les de forma prioritària per davant d’ampliacions d’infraestructures com el Prat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa