Els clients omplen guinguetes i restaurants a peu de platja de Barcelona

Els clients han omplert aquest diumenge els xiringuitos i restaurants a peu de platja de la Barceloneta. De fet, dilluns d’aquesta setmana era el primer dia en què podien obrir aquests locals i ho han anat fent durant aquesta setmana perquè han realitzat les adaptacions necessàries de seguretat i sanitàries. Per tant, aquest és el primer cap de setmana amb els xiringuitos i restaurants oberts i els seus responsables han coincidit en explicar a l’ACN “les ganes” que tenien els clients de tornar-hi i omplir les terrasses. “És una autèntica bogeria“, ha destacat Ricard Noguera, responsable de Ca la Nuri.

Ricard Noguera, responsable de Ca la Nuri de la Barceloneta, explica que podien obrir des de dilluns, però ho van fer dimecres perquè els dos primers dies van treballar per aclimatar el restaurant, la neteja, organització i aplicar les mesures. Admet que a dins del restaurant estan pendents per veure l’ocupació i a fora a peu de la platja, prima la distància entre les taules de dos metres i en aquest sentit les han redistribuït. “El fet que no hi hagi taules de deu influeix i s’han pres les mesures higièniques“, apunta.

Ganes de tornar

Noguera assegura que després de 70 dies d’estar tots a casa tots tant els empleats com ell estem molt contents de tornar. “Els clients tenen moltes ganes, és una autèntica bogeria perquè tothom aquí a Barcelona està tancat i no pot sortir de les àrees sanitàries i aquestes primeres setmanes seran molt bones”. Reconeix que trobaran a faltar el públic estranger, tot i que en el seu cas tenen més públic català.

Jordi Fané, director del grup Arenal, explica a l’ACN que van obrir el restaurant que tenen a peu de la platja de la Barceloneta divendres. El primer dia, reconeix, va ser més tranquil i els hi va anar bé perquè s’han “pogut adaptar a les noves normatives i situacions“. De fet, han reduït l’aforament de la terrassa com marca la llei amb dos metres de distància entre taula i taula amb la reducció d’aforament pertinent i després estan aplicant les normatives sanitàries com la desinfecció de taules i cadires cada vegada que arriba un client o les cartes d’un sol ús.

Fané s’ha mostrat satisfet perquè des de divendres fins dilluns tenen tots els torns de migdia plens perquè hi ha hagut moltes reserves. “Ens ha sorprès més l’actitud dels clients amb que venien amb moltes ganes de beure i de menjar i estar a fora gaudint del mar”. També els ha sorprès la voluntat dels clients de ser col·laboradors en les indicacions del personal restaurant amb les mesures que s’han de dur a terme.

Nou comentari