Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els blocs de formigó deixen pas a les ‘noves’ terrasses

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a substituir els polèmics blocs de formigó per les primeres plataformes per a les noves terrasses guanyades durant la pandèmia. Els primers prototips s’han instal·lat a diferents punts de la ciutat –Casp, Rosselló, Muntaner, Dos de Maig o Bailèn– i permetran consolidar les gairebé 1.600 terrasses implantades a la calçada durant l’any passat per donar oxigen al sector de la restauració.

Els quatre models de plataforma han estat dissenyats per l’Ajuntament i diverses empreses del sector. Són totalment accessibles i es farà una prova pilot a 11 punts de la ciutat per començar a construir i instal·lar els mobles definitius al llarg de l’estiu. A partir del juny de l’any que ve, tots els restaurants que vulguin mantenir la seva terrassa a la calçada n’hauran de tenir un, de manera que els blocs de formigó encara es podran veure pels carrers fins llavors.

A més, el consistori ha anunciat que llançarà una línia de subvencions de dos milions d’euros per facilitar-ne la compra als establiments. En total s’han concedit 3.668 llicències per a noves terrasses o ampliacions, aproximadament un 43% de les quals està a la calçada. Els prototips els han fabricat Urbadis Microarquitectura, Escofet, Fablab Alberch i Lekustudio Durbanis. Els mobles són modulars, i per tant adaptables al número de taules i cadires de cada llicència.

L’alcaldessa Ada Colau ha destacat la importància del sector de la restauració i ha assegurat que hi ha hagut molt bona “col·laboració”. Colau també ha dit que la vocació del consistori és estar “a prop” del sector per donar-los suport però també perquè la restauració “defineix la identitat i l’ànima de la ciutat i dona vida als barris”. Per això, ha conclòs, és important que els establiment puguin recuperar-se del cop de la pandèmia i fer la seva activitat.

Al seu torn, el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha comentat que el consistori ha fet un esforç “a pulmó” per estar al costat de la restauració i ha afegit que ara fan un altre esforç per consolidar els espais guanyats en calçada “amb criteris de seguretat i estètica del paisatge urbà”.

Per la seva part, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha agraït a l’Ajuntament la mesura, ja que considera que lidera “l’empatia” cap al sector de la restauració, les empreses, les pimes i els autònoms. Segons Pallarols, s’envia un missatge de “companyia” a un sector “estratègic”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ton a juny 03, 2021 | 18:18
    Ton juny 03, 2021 | 18:18
    Un altre invent de la Cola-Cao
  2. Icona del comentari de: COLAU LA FANTA DELS ALCOHOLICS a juny 03, 2021 | 18:23
    COLAU LA FANTA DELS ALCOHOLICS juny 03, 2021 | 18:23
    privatitzar l'espai public es `PREVARICACIÓ i les denuncies li acuran a milers. PROU CORRUPCIÓ COLAU, PROU ESTAFAR ALS BARCELONINS i forrarse amb els bareros alcoholics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa