Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC admet el recurs dels restauradors que demanen obrir de manera permanent
  • CA

Els bars i restaurants de la ciutat han renovat les esperances aquest dilluns i no té res a veure amb la ressaca postelectoral. D’on estan pendents és del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha admès a tràmit el recurs que demana obrir els establiments de manera permanent des del matí i fins les deu de la nit. Pròximament esperen una decisió, i la seva esperança és que la judicatura resolgui en el mateix sentit que es va fer al País Basc, on els restauradors van doblegar les restriccions del govern a la justícia. En el cas català, el recurs amb la petició de cautelars l’ha interposat la Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) i ara, de moment, ha rebut l’atenció per part de l’alt tribunal català.

La FECASARM considera que el govern de la Generalitat s’equivoca en imposar la possibilitat d’obrir els bars durant només dues franges, per esmorzar i per berenar, i reclama al TSJC que permeti el servei permanent fins al toc de queda. A més, es demana que es torni a permetre el servei de bar a llocs com el cafè teatre o les sales de concert.

Amb tot, des de l’entitat confien que la judicatura “estimi les cautelars i permeti el funcionament continuat de la restauració aquesta mateixa setmana“, segons han concretat en un comunicat. Per aconseguir-ho, defensen la seva posició en quatre arguments.

El primer d’ells, remarca que l’obertura per franges es va idear per a l’època nadalenca, per no allargar sobretaules, i que aquest període ja ha passat. En segon lloc, recorda que el TSJC ja va resoldre anteriorment que “el virus no es transmet més en unes hores que en d’altres”. També aporten una prova pericial elaborada amb dades del ministeri de Sanitat i de la Generalitat que resol que el 70% dels contagis de l’àmbit social s’haurien produït en reunions familiars i d’amics, i que només el 3% dels casos tenen algun vincle amb la restauració. Així, subratllen que no s’ha demostrat l’eficàcia de la mesura del govern català. I per últim, que “existeixen fórmules tecnològiques que fan innecessari reduir horaris i tancar activitats per evitar contagis”. En aquest sentit, menciona explícitament l’exemple de la Sala Apolo i l’assaig clínic del concert que va acabar amb zero infeccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa