Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El tràfic del Port cau un 12% arrossegat per la paràlisi del comerç

El tràfic de mercaderies del Port de Barcelona ha caigut un 11,7% fins al mes d’abril per l’impacte negatiu que la Covid-19 ha tingut sobre l’economia mundial. En els quatre primers mesos de l’any, l’enclavament ha mogut 19,6 milions de tones. El gruix del descens del tràfic es va produir al mes de març (-18,9%), mentre que a l’abril ja es va notar el retorn a l’activitat de les fàbriques xineses i només va caure un 2,8%.

El sector de l’automòbil, que pateix una profunda crisi a nivell mundial, ha estat un dels més perjudicats i entre gener i abril només va moure 173.000 unitats, un 35,3% menys que en el mateix període de l’any anterior. El tràfic de contenidors també s’ha vist llastrat per la frenada del comerç internacional i cau un 16,2%, tot i que els contenidors d’exportació i importació resisteixen el cop i només retrocedeixen un 2,5%.

Pel que fa al tràfic de passatgers, les restriccions d’entrada a l’estat espanyol i la impossibilitat de viatjar a les Illes Balears han provocat un retrocés del 64% en el nombre de creueristes, que no arriben als 200.000, i d’un 52% en els ferris amb poc més de 164.000 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa