El tràfic de contenidors al Port de Barcelona bat un nou rècord històric en plena pandèmia

La infraestructura ha transportat gairebé 2,1 milions de contenidors, un 4,1% més respecte als set primers mesos de 2019

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona entre els mesos de gener i juliol va créixer un 30,4% respecte al mateix període de l’exercici anterior, assolint gairebé els 2,1 milions de contenidors transportats i marcant un nou rècord històric malgrat la crisi de la covid-19. Segons les dades publicades aquest dimecres pel Port de Barcelona, el volum de contenidors és un 4,1% superior als primers set mesos de 2019, l’any que fins ara ostentava el rècord. La infraestructura presidida per Damià Calvet atribueix l’increment a la recuperació de les exportacions i apunta que les dades “confirmen la recuperació de l’economia de la zona”.

Per altra banda, el tràfic total va créixer un 16,6% respecte als primers set mesos de 2020, situant-se en els 38,5 milions de tones. En aquest cas, les xifres van ser un 5,1% inferiors als volums previs a la pandèmia.

El segment de vehicles és un dels sectors que més va contribuir a l’increment del tràfic al port. Fins al juliol es van transportar 318.823 unitats, un 23,7% més en termes interanuals. De fet, els principals indicadors de tràfic van registrar xifres positives entre gener i juliol, amb l’única excepció dels líquids a dojo (-11,8%), que van caure pel descens del gas natural, les benzines i els passatgers (-19,8%).

Quant als passatgers, el Port de Barcelona va rebre’n 432.250 durant els set primers mesos de l’any. D’aquests, 389,840 van embarcar o desembarcar en ferris de línia regular, el que suposa un increment del 14,7% en termes interanuals, però un descens del 78,7% en comparació al 2019.

Nou comentari